Daday'da Kütüphane Haftası kutlandı

Daday'da 53. Kütüphane Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

  • 700
Daday'da Kütüphane Haftası kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

27 Mart-2 Nisan 2017 tarihileri arasında kutlanan “53. Kütüphane Haftası” töreni, Daday İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı. Törene Kaymakam Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, okul müdürleri, şair ve yazarlar, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Daday İlçe Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Ayhan Yılmaz, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere ayrıca yardımda bulunan Kaymakam Ahmet Özdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Demir’e teşekkür etti. Yılmaz, böyle bir etkinliğin Daday’da yapılmasından mutluluk duyduğunu belirtti.

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan ise, ülkelerin gelişmişlik ölçülerinden en önemlilerinden bir tanesinin, ülkelerin sahip oldukları kütüphane sayısı olduğunu belirtti. Daday’ın okuma oranının çok yüksek bir ilçe olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Burada bulunan kütüphaneyi iyi değerlendirmek ve bu mükemmel yeri kimsesiz sessiz bırakmamalıyız” dedi.

Daday Kaymakam Ahmet Özdemir de, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirterek, öğrencilere kitabın, okumanın değerini anlamaya davet ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler günün anlam ve önemine uygun şiirler okudu. Okullar tarafından hazırlanan sinevizyon ve kitaplarla ilgili özlü sözler slaytı salonda bulunan protokol ve misafirlere gösterildi.

Program Daday’da ilk kez düzenlenirken programın sonunda en çok kitap okuyan öğrencilere Kaymakam Ahmet Özdemir, Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Kastamonu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Göçmen, Kastamonu İl Yazma Eserler Kütüphane Müdürü Mehmet Öztürk tarafından çeşitli hediyeler verildi.