Eski Vali Gündoğdu: 'Kastamonu Ilgaz Tüneli'nin hakkını vermeli'

Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın 2017 yılı olağan Genel Kurulu üstü kapalı sert eleştirilerin yapıldığı bir genel kurul oldu.

  • 2522
Eski Vali Gündoğdu: 'Kastamonu Ilgaz Tüneli'nin hakkını vermeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eski Vali ve aynı zamanda da vakfın üyesi olan Mehmet Gündoğdu, Kastamonu’nun kalkınmasında önemli bir basamağın tanıtım olduğunu ifade ederek ulaşımdaki en büyük problem olarak görülen Ilgaz Tüneli’nin yapılmasıyla sorunların bir nebze de olsa aşıldığını, yapılacak olan doğru organizasyonlarla Kastamonu’nun tanınırlığının ve bilinirliliğinin arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın hafta sonu gerçekleştirilen olağan gelen kurulu bir önceki yıl gerçekleştirilen genel kurula göre daha verimli geçti. Tatlı sert eleştirilerin yapıldığı toplantıda konuşan  Eski Vali Mehmet Gündoğdu, Kastamonu’nun çevresi, havası, doğası ve tarihi geçmişinde yaptığı çok önemli hizmetleri olan yöre halkı, şehitleriyle, gazileriyle, Türkiye’ye adını kazdırmış illerden birisi olmasına rağmen hala hak ettiği değeri göremediğini kaydetti.

Kastamonu’nun Türkiye’ye tanıtılması, insanların buraya yönlendirilmesi ve burayla ilgili irtibatların her çevre ile kurulmasının önemine dikkat çeken Mehmet Gündoğdu: “Sanayi, turizm, hayvancılık, tarım konularının hepsinin Türkiye’nin her tarafında dile getirilip, görünürde pek uygulanmadan geçiştirildiğini gördük. Fakat Kastamonu’da bunları geçiştirmememiz gerekiyor. Türkiye genelinde potansiyeli olan Kastamonu’nun bunları çok iyi kullanması gerekiyor. Ilgaz Tüneli’nde geçişi sırasında sadece 3 araç ile karşılaştık. Kendi araçlarımızı saymazsak tünelin hala bir yansımasının olduğunu söylemek çok zor. Yapılan tünelin hakkının verilmesi gerekir. En azından günlük dahi olsa, 24 saatlik dahi olsa, 48 saatlik dahi olsa civardan, özellikle Ankara’dan buraya, insanların getirilip gezdirilmesi, görmeleri, hiç olmazsa çevreye tanıtımının çok daha faydalı olacağı kanaatine vardım, bunu da burada görmek istiyorum” dedi.

Vakfın çok faydalı hizmetlerinin olduğunu, yapılan hizmetlerin memlekete yapıldığını, bırakılan bir miras varsa bunun taşınmasının, bir yerlere ulaştırılmasının gerekliliğine vurgu yapan Eski Vali Gündoğdu: “Burada kamu kurum ve kuruluşlarıyla, başta sayın valimizle ve belediye başkanlarımızla, gerek ilçeler, gerek şehir merkeziyle, hem fikir içerinde, birlik içerinde bunun taşınması gerekir. Hiç kimsenin kendi beklenti alanları içinde değil de, tamamen toplumun, Kastamonu yöresi insanının, gerek burada yaşayanlarının, gerekse Kastamonu dışında yaşayanlarının isteklerine ve gönüllerine hitap etmek gerekiyor. İnsanlar Kastamonu’yu seviyor ve Kastamonu için yanıp, tutuşuyorlar. İnsanları kucaklaştırmak, buluşturmak, oradakilere bir görev verip de orayı da hizmete katmakta fayda var diye düşünüyorum. Biz geldik gidiyoruz, bu konuda gençlere ve ülke insanına güvenerek, özellikle de şehrimiz insanlarına güvenerek, her kesin önünü açmak konusunda birbirimizin önünü açmak gerekir diye düşünüyorum. Bu bakımdan bu vakıf çok önemli bir hizmet ifa etmektedir. Bundan sonra yapılacak çalışmalar daha farklı ve daha önemli boyutlara ulaşacaktır. Biz hepimiz bu ülkenin insanı olarak, özellikle de Kastamonu olarak bir buradayız ve herkese destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

Kazım BOLAT