Genç Tarihçiler Kulübü Hocalı Şehitlerini anacak

Kastamonu Üniversitesi Genç Tarihçiler Kulübü ''Hocalı Şehitlerini 25. Yılında Anma'' konferansı gerçekleştirecek.

  • 995
Genç Tarihçiler Kulübü Hocalı Şehitlerini anacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

26 Şubat 1992’de Can Azerbaycan’da yaşanan soykırım ve insanlık katliamının acısını Türk Milleti olarak paylaşmak, kendi yaptıklarını görmezden gelerek kadim Türk Milletine iftirada bulunanlara ve kanunla tarih yazarak kamuoyu oluşturmaya çalışanlara karşı Hocalı ruhunun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için Kastamonu Üniversitesi Genç Tarihçiler Kulübü, 27 Şubat 2017 tarihinde saat:14:00’de  Ahmed Yesevi Konferans Salonunu’nda ‘’Hocalı Şehitlerini 25. Yılında Anma’’ konferansı gerçekleştirecek.

Konferansa konuşmacı olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Azerbaycanlı Doç. Dr. Toğrul İsmayıl katılacak.

İsmayıl: Hem bir Azerbaycanlı Hem de bir akademisyen olması hasebiyle, katılımcılara 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen, 613 sivil soydaşımızın milli ve dini kimliklerinden dolayı katledildiği İnsanlık dışı soykırımı anlatarak değerli bilgiler verecek.

Konferansa Üniversitenin bütün idari ve akademik personelleri davetli olmakla birlikte Kastamonu halkının da davetli olduğu bildirildi.