Hamzaoğlu: 'Vakfı çakallara yem etmeyiz'

Kastamonu Kalkınma Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve İş Adamı Hayati Hamzaoğlu, genel kurulda çok sert konuştu. Hamzaoğlu, Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın kendi menfaati için oynayan çakallara alet edilmemesi gerektiğini söyledi.

  • 2413
Hamzaoğlu: 'Vakfı çakallara yem etmeyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın olağan genel kurulunda en sert eleştiri Kastamonu Kalkınma Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve İş Adamı Hayati Hamzaoğlu’ndan geldi. Hayati Hamzaoğlu, genel kurılda tartışılan konuların tartışmadan öteye gitmediğini, sorunlara çözüm bulunamadan üzerinin kapatıldığını, 20 yıldan beri ayını konular üzerinde konuşulup durulduğunu ifade etti.

“KİMSE İÇERİDE FARKLI, DIŞARIDA FARKLI KONUŞMAMALI”
Üzerinin kapatıldığı zannedilen konuların belli bir dönem sonra yeniden geldiğini belirten Kastamonu Kalkınma Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve İş Adamı Hayati Hamzaoğlu: “En az 20 yıldan beri biz hala aynı konuları tartışıp duruyoruz ve mesafe kaydedemedik. Uzatmayın deniyor, konular kapatılmak isteniyor. Böyle olacaksa genel kurul yapmamızın bir anlamı yok ki. Toplanmayalım, her şeyi kâğıt üzerinde olsun bitsin. Geçmişin muhasebesini daha iyi yapmak için genel kurulları önemsiyorum. Bir zamanlar art niyetli olduğunu düşündüğüm kişiler valiler ile Kastamonu Kalkınma Vakfı üyelerini karşı karşıya getirdi. Olmadık zamanda yapılan tüzük değişikliği ile yönetimi vali ve vali yardımcısına bıraktılar. Buna defalarca itiraz ettik sonuç alamadık. Bu vakıf Kastamonu’nun vakfıydı lakin sahip çıkamadık. Kimse bu vakfı siyasetine, ticaretine ve şahsi menfaatlerine alet etmesin. Kimseyi kendimize düşman olarak görmüyoruz lakin herkesin yapması gereken işi de yapması gerektiğini düşünüyoruz. Siyaset farklı bir şey. Siyasetimizi konuşacağız ancak yapılması gerekeni de yapacağız. Zamanında kömür ticareti yapıyorduk Doğalgaz da yapalım dedik. Kastamonu’nun doğalgaz dağıtımını da yapalım, para Kastamonu’da kalsın istedik lakin kimseyi ikna edemedik. Şimdi Çorumlu bir şirket bu işi yapıyor ve kazancını Çorum’a yatırım olarak götürüyor. Biz de üzülerek söyleyeyim ki arkasından bakıyoruz. Bu ayıp bize yeter. Bu genel kurullarda Kastamonu için çok sözler verildi. Verilen bu sözlere rağmen birçoğu yerine getirilmedi. Söylenenler olmayınca sitem etme hakkımız da doğuyor. Emme basma tulumba misali gibi cemiyetçilik olmaz. Ama herkes hakkını vermeli. İçeride farklı, dışarıda farklı konuşmamalı” dedi.

“KOPUKLUĞUN ANA MERKEZİ İSTANBUL’DUR”
Kastamonu Kalkınma Vakfı ile yerel idarecilerin kopukluğundan dem vurulduğunu ancak yapılan bu eleştirilere kesinlikle katılmadığını vurgulayan Hamzaoğlu: “Bu eleştirilere katılmıyorum. Bu kopukluğun ana merkezi İstanbul’dur. Zamanında farklı siyaseti düşünce bahane edilerek belediyeden bir şey talep edilmediyse bunun hesabı sadece yerel idarecilerden sorulamaz. Belediyeyi şimdi ziyaret edenler o dönemlerde de edebilirdi. Sorunu az da olsa kendimizde arasak daha doğru bir yaklaşım olur” diye konuştu.

Kazım BOLAT