Hüsnü Açıksöz ödülü Mustafa Eski'nin...

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC), ilkini 2015 yılında gerçekleştirdiği ve geleneksel hale getirdiği Gazetecilik Başarı Ödülleri sonuçlarını kamuoyuna duyurdu. 

  • 1261
Hüsnü Açıksöz ödülü Mustafa Eski'nin...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu basınının gelmiş geçmiş en güçlü gazetecisi olan Hüsnü Açıksöz’ün adını taşıyan ödülün, bu yıl Yazar Mustafa Eski’ye verilmesi kararı alındı. Eski, bilindiği üzere Hüsnü Açıksöz ile ilgili tarihe ışık tutan yazılar kaleme aldı.

GİZLİ KAHRAMANLAR UNUTULMADI
KGC, gazetelerimizin gizli kahramanları konumundaki baskı ustalarını unutmadı.
Gazetecilik Başarı Ödülleri kapsamındaki Basın Hizmet Ödülleri, kent merkezinde yayın yapan 6 gazetemizin baskı ustalarına verilecek. KGC Başkanı Erkan Yılmaz, bir sonraki ödüllerin ise ilçelerimizde yayın yapan gazetelerimizin baskı ustalarına verileceği ifade etti.

YARIŞMA KATEGORİLERİ
Bu yıl sadece genel haber, araştırma-inceleme-röportaj ve genel mizanpaj dallarında başvuru olması nedeniyle, jüri tarafından bu üç dalda değerlendirme yapıldı.
Genel haber dalında Neslihan Çınar ve Mehmet Seyitoğlu, Araştırma-İnceleme-Röportaj dalında Sabahattin Büyükoral ve Gözde Mınık, Genel Mizanpaj dalında ise Elif Kural ve Emine Eğribaş ödül almaya hak kazanan isimler oldular.

“TÜM ESERLER ŞÜPHESİZ BİRBİRİNDEN DEĞERLİ”
KGC Başkanı Erkan Yılmaz, yarışmaya eser göndererek katılım sağlayan tüm meslektaşlarına teşekkür etti. Yılmaz, açıklamasında: “Meslektaşlarımızın yoğun emek harcayarak ortaya çıkarmış oldukları eserlerin hepsi şüphesiz birbirinden değerlidir. Derecelendirme ise yarışmanın bir gereğidir. Bu düşüncelerle tüm meslektaşlarıma yarışmaya göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyor, meslek yaşamlarında başarılar diliyorum. Dereceye giren eser sahibi meslektaşlarımı da kutluyorum. Ayrıca bu yıl Hüsnü Açıksöz ödülünün sahibi olan, büyük üstad üzerine önemli yazılar kaleme almış, yine Hüsnü Açıksöz ile ilgili yapılan çalışmalar da bize her zaman rehber olmuş değerli büyüğümüz Mustafa Eski’yi ve gazetelerimizin okurlara ulaşmasında büyük emeği ve katkısı olan, gizli kahramanlar baskı ustalarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

ÖDÜLLER 7 OCAK’TA VERİLECEK
Gazetecilik Başarı Ödülleri, 7 Ocak Cumartesi günü saat 10.30’da Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından tüm gazetecilere ve ailelerine yönelik Kebeci Restaurant’ta verilecek kahvaltı programında takdim edilecek.