İl Genel Meclisi'nden anlamlı hareket..!

Şerife Özden Kalmış'ın ailesi İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne davet edilecek

  • 973
İl Genel Meclisi'nden anlamlı hareket..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Genel Meclisi’nin gündemine gelen ‘Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü amacına uygun yapılıp yapılmadığı yönündeki eleştiriler cevap buldu. Konuyu araştıran ve raporlaştıran İl Genel Meclisi AR-GE Komisyonu yürüyüşün amacına uygun yapıldığını ve geliştirilerek gereken ilginin daha fazla gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.

İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı oturumlarına gündeme gelen Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün amacına uygun yapılıp yapılmadığı yönündeki endişeler giderildi. Meclis Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün bir takım aksaklıklara rağmen amacına uygun olarak yapıldığını açıkladı.

“YERLİ KATILIMCILARIN SAYISI OLDUKÇA DÜŞÜK”
Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü hakkında hazırlanan komisyon raporunu okuyan Hamdi Boz, son yapılan yürüyüşün 450 katılımcı ile gerçekleştiğini ifade ederek: “Son Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü 450 katılımcı ile gerçekleştirildi. Ancak 450 kişinin yüzde 80’ini dışarıdan gelen kişiler oluşturuyor. Yerli katılımcıların sayısı oldukça düşük. Kastamonu olarak bu yürüyüşe gereken önem gösterilmiyor. Böylesine önemli bir yürüyüşün daha fazla önemsenmesi ve katkı verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yürüyüş sırasında bir takım aksaklıklar yaşanabilir lakin genel itibariyle bakıldığı zaman yürüyüşün amacına uygun olarak yapıldığını rahatlıkla söyleyebiliriz” dedi.

“YÜRÜYÜŞ 450 KİŞİ İLE SINIRLI KALMASIN”
İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı ise Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü’nün önemli bir faaliyet olduğuna işaret ederek: “Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü Kastamonu için önemli bir sembol olan Şehit Şerife Bacı ve ortaya koyduğu kahramanlıkların bir göstergesidir. Neden bu yürüyüşe yerli katılımcılar fazla ilgi göstermiyor pek anlam veremiyorum. Yürüyüşe kendimiz katkı sağlamaz isek gerçek amacını tam olarak ortaya koyamayız. Biz istiyoruz ki bu yürüyüş 450 kişi ile sınırlı kalması on binlere ulaşsın. İl Özel İdaresi yürüyüşçülere her türlü katkıyı sağlıyor ve bundan sonra da sağlayacaktır” diye konuştu.

“ŞEHİDİMİZ ŞERİFE KALMIŞ’IN AİLESİNİ BU ANLAMLI YÜRÜYÜŞE DAVET EDECEĞİZ”
Başkan Kayıkçı Atatürk ve İstiklal Yolu Yürüyüşü ile ilgili gelecek sezon için meclis üyeleri olarak tam kadro katılacaklarını ifade ederek: “Gelecek sezon yapılacak olan yürüyüşte biz de İl Genel Meclisi olarak katkı sağlamak istiyoruz. Öncelikte 45 kişilik aile olarak yürüyüşe tam kadro katılmayı planlıyoruz. Ayrıca Kastamonu’nun iki Şehit Şerife Bacısı var. Biri cepheye mermi taşırken bebeğini yanında kaybetmiş, birisi ise vatanımızı savunurken bebeğini karnında kaybetmiştir. İl Genel Meclisi olarak aziz şehidimiz Şerife Kalmış’ın ailesini bu anlamlı yürüyüşe davet edeceğiz. Yürüyüşe farklı bir anlam katacağımızı düşünüyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bekası için Şerife Bacılarımız gözlerini kırpmadan canını verecektir. Bu sayede aziz şehitlerimiz için bizler de adlarının hiçbir zaman unutulmaması için bir nebze de olsa katkı sağlamış olacağız” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT-Gizem ÖZ