KAS-DER Gençlik Kolları, Şehitleri andı

Kastamonulular Dayanışma Derneği (Kas-Der) Genel Merkez Gençlik Kolları, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 102. yılında 'Çanakkale Şehitlerini Anma' programı gerçekleştirdi.

  • 787
KAS-DER Gençlik Kolları, Şehitleri andı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sultangazi Hoca Ahmed Yesevi Kültür Merkezinde yapılan programa Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Burhan Kuzu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dürger, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Umur, MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Vahdet Çakıroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, MHP İlçe Başkanı Yusuz Özel ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Program, Abdüsselam Başer’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Şehitleri anlatan sinevizyon gösterisinin ardından program sunucusu Yılmaz Cesur’un katılımcılarla birlikte Çanakkale Türküsü seslendirdi. Kas-Der Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Kadir Esen, Çanakkale’de şehit olan Yüzbaşı Mehmet Tevfik’in anne ve babasına yazdığı son mektubu okudu. Daha sonra Beyoğlu Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu sahne aldı. Programın son kısmında Tarihçi-Yazar İlyas Kara, Çanakkale Zaferinde Kastamonu’nun ve Kastamonuluların yapmış olduğu fedakarlıkları anlattı. Ayrıca programda şiirlerde okundu.

Vedat İKİZOĞLU