Kastamonu Pancar Kooperatifleri Birliği seçiminde kavga!

Kastamonu Pancar Kooperatifleri Birliği'nin bugünkü olağan kongresine kavga damgasını vurdu.

  • 3089
Kastamonu Pancar Kooperatifleri Birliği seçiminde kavga!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

-Bakanlığın eksik organizasyonu önce kavga çıkardı sonra seçimi iptal ettirdi
-Pan-Koop’ta gergin başlayan seçimler iptal ile sonuçlandı
-Sandıklar tekmelendi; kavgayı polis önledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin eksik organizasyon yapması ve yeterince eleman bulundurmaması oy kullanmaya gelenleri çileden çıkardı. Bir gurup üye seçimlere şaibe karıştığını iddia ederek seçim sandıklarını tekmeledi, kullanılan oy pusulalarını yırttı. Yaşanan kavganın daha da büyümesini emniyet güçleri önledi.

Gazi Stadyumu'nda yapılması planlanan kooperatif seçimleri gergin başladı kavgayla sona erdi. 37 bin ortağı bulunan kooperatifte mevcut başkan Hikmet Çalık ile Şeker-İş Sendikası Başkanı Ali Çufadaroğlu yarıştığı seçimlerde gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeterince önlem almaması ve fazla personel ayırmaması tansiyonu yükseltti.

Oy kullananların imza atmaması ve seçim zarflarının gelişi güzel toplanarak sandığa atılması sonrasında yaşanan ağız dalaşı kavganın fitilini ateşledi. Şeker-İş Sendikası Başkanı Ali Çufadaroğlu’nu destekleyen bir gurup üye seçimlere hile karıştırıldığını iddia ederek seçimlerin ertelenmesini istedi. Sandık başında olan görevlilerin bu konuda yetkili olmadıklarını söylemesi üzerine tartışma daha da büyüdü. Sinirlerine hakim olamayan üyeler sandık başında bulunan kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

İKİ ADAY TARAFTARLARININ ARASINA EMNİYET GÜÇLERİ GİRDİ
Bazı üyeler ise sandıkları tekmeleyerek seçim pusulalarını dağıttı. Birbirine giren iki aday taraftarlarının arasına emniyet güçleri girdi. Çıkan kavgaya anında müdahale eden emniyet güçleri bütün üyeleri stadın dışarısına çıkardı. Ayrıca kavga sonrasında stadyuma çok sayıda polis sevk edildi.

Başkan adayı Ali Çufadaroğlu kendisine ait seçim pusulalarının saklandığını, seçmenlerin birden fazla oy kullandığını ve seçimde adaletsizlik olduğunu iddia etti. Mevcut başkan Hikmet Çalık ise yaşanan durumun hiç hoş olmadığını, gerginleştirilen ortam sonrasında seçim sandıklarının tekmelenerek oy pusulalarının yırtılmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

“SEÇİMLERDE HAKSIZLIK YAPILDI”
Genel kurulda yaşananlara tepki gösteren başkan adayı Ali Çufadaroğlu, “Seçimlerde haksızlık yapıldı. Bizim oy pusulalarımız saklayıp, kendi oy pusulalarını vatandaşlara verdiler. Amaçları bizim seçilmememiz ve tekrardan başa geçmek hatta ölene kadar başkan olmak” dedi.

Seçimlerde oy kullanmak için uzak ilçe ve köylerden gelen vatandaşlar ise yaşananlara büyük tepki gösterdi. Seçimlerin ertelenmesinin kendileri açısından sorun olduğunu ifade eden vatandaşlar: “Seçimi hakkı ile yapamayacaksanız yapmayın. Vatandaşlar olarak biz mağdur oluyoruz. Sırf bu seçimde oy kullanmak için geldik ama bu düzensizlik ve adaletsizlik bizim çabamızı boşa çıkardı” diye konuştu.

“GENEL KURUL İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ”
Çıkan olayların ardından divan tarafından Tarım İl Müdürlüğü’nün uygulamada hata yaptığı ve organizasyon eksikliğinden dolayı seçimlerin iptal edildiğine yönelik tutanak tutularak, genel kurul ileri bir tarihe ertelendi.

Kazım BOLAT