Kastamonu'da 56 bin öğrenci ders başı yaptı

Kastamonu'da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 339 kurumda toplam 56 bin 862 öğrenci ve 4 bin 169 öğretmen, çalan ders zili ile ders başı yaptı.

  • 947
Kastamonu'da 56 bin öğrenci ders başı yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte 56 bin 862 öğrenci ile 4 bin 169 öğretmen, Kastamonu’da ders başı yaptı. İlk olarak Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Cumhuriyet Meydanında Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenk koydu. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İlköğretim Haftası töreni, Gazipaşa İlkokulunda devam etti. Törene Vali Mesut Yıldırım, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Garnizon Komutanı J. Alb. Yavuz Selim Kapancı ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle öğrenci ve veliler katıldı.

Törende konuşan Vali Mesut Yıldırım, öğretmenlere hitap ederek, çocukları sadece bilgileri kopyalayabilecekleri bir harddisk olarak görmemelerini istedi.

Gazipaşa İlkokulu Müdürü Satılmış Tekeci ise, tekrar ders başı yaptıkları için sevinçli ve mutlu olduklarını ifade ederek, “Biz, öğretmenlerin ortak amacı eğitim öğretim süreci içerisinde çocuklarımıza bilgiyi aktarmak değil, onlara bilgiye ulaşmanın yollarını öğretmektir. Bizler Başöğretmen Atatürk’ün eğitim öğretim ordusuna emanet ettiği yavrularımızı yarınlara hazırlama görevinin ne kadar kutsal olduğu bilinciyle yorulmadan, bıkmadan, sabırla bu ulvi görevi layıkıyla yerine getirmek için yola çıktık” dedi.

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu, halk oyunu ekibi gösterilerini sundu. Ayrıca okullarda ilk ders olarak, 15 Temmuz gecesi yapılmak istenilen darbe girişimiyle ilgili video izletildi ve 15 Temmuz gecesi yaşananlar öğrencilere anlatıldı.