Kastamonu'da 800 araçlık demokrasi konvoyu

Kastamonu'nun Daday ilçesinde 10 kilometre uzunluğunda 800 araçtan oluşan demokrasi konvoyu düzenlendi.

  • 1172
Kastamonu'da 800 araçlık demokrasi konvoyu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz 2016 yılında FETÖ’nün darbe girişiminin yıl dönümünde hain kalkışmaya bir kez daha tepki göstermek için Daday Kaymakamlığı ile Daday Belediye Başkanlığı tarafından demokrasi konvoyu düzenlendi. İlçe nüfusunun 3 bin olduğu Daday’da konvoya yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda 800 araç katıldı.

Daday Kaymakamlığı ile Daday Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen demokrasi konvoyuna ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarla Orman İşletme Müdürlüğü, toplu taşıma araçları servisçiler ve kamyoncular, taksiciler ve vatandaşların iştirak etti. Yaklaşık 800 konvoyun uzunluğu 10 kilometreyi buldu. Türk Bayraklarıyla süslenen araçlar, eski Daday Devlet Hastanesi önünde toplanarak çarşı merkezinden korna çalarak geçtiler. Yaklaşık 10 kilometrelik konvoyda sürücüler, yol boyunca korna çalarak teröre tepki gösterdiler. Sürücüler, çarşı meydanında yavaşlayarak korna seslerini arttırdı. Sarıçam Köyü mevkiine kadar devam eden konvoy, dönüşte çarşı merkezinde son buldu. Burada toplanan protokol üyeleri ve vatandaşlar, Daday İlçe Müftüsü İsmail Çakır tarafından şehitlerin ruhuna ve vatanın bölünmez bütünlüğü için dua ettiler.

Daday Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan Demokrasi Şehitleri sergisi, Cumhuriyet Meydanında açıldı. Açılışa Daday Kaymakamı Ahmet Özdemir, Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Sergide, 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve halkın darbecilere karşı mücadelesini anlatan resimler yer aldı. Sergi alanında ayrıca protokol üyelerinin ve vatandaşların duygu ve düşüncelerini anlatması için 15 Temmuz anı defteri koyuldu. İlk düşünceleri ise Kaymakam Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş yazdı.