Kastamonu'da acemi erler yemin etti

Kastamonu'da acemi birliğini tamamlayan 3 bin 100 er için yemin töreni düzenlendi.

  • 1390
Kastamonu'da acemi erler yemin etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda 3 haftalık temel askerlik eğitimini tamamlayan 365’inci dönem 1’inci grup kısa dönem erler ile 1996’ya 4 tertip uzun dönem erler, düzenlenen törenle yemin ettiler.

Törene, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Nurettin Alkan, Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Ergün Cebeci, Vali Mesut Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Baro Başkanı Mehmet Çiftçi ve Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ile asker aileleri katıldı.

Kastamonu’da acemi birliğini tamamlayan 3 bin 100 er için düzenlenen yemin töreni sonrasında eğitimlerinde başarıyla tamamlayan askerlere ve ailelerine çeşitli hediyeler verildi.

Ayrıca 365’nci kısa dönem askerler ve 1996’ya 4 tertip uzun dönem erler adına yaş kütüğüne plaket çakıldı ve daha sonra Türk bayraklarına sarılı masaların üzerinde bulunan silahlara el koyan 3 bin 100 er, omuz omuza vererek hep bir ağızdan yemin etti.

Gölköy 5. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Ergün Cebeci, “Kahraman Mehmetçikler; görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden, yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız, daima kutsal vatan toprakları üzerinde ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir. Kahraman Mehmetçikler içtiğiniz andınız yüce ulusumuza jandarma teşkilatına sizlere ve tüm sevdiklerinize hayırlı olsun. Başınız dik olsun ve göğsünüzde bu gururu hissedin çünkü sizler mazisi şan ve şerefle dolu asil Türk Milleti’nin evlatlarısınız. Görevinizi yerine getirmek için muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu asla unutmayınız. Birlik komutanlarım, eğitici ve idareci arkadaşlarım, temel eğitim süresince Mehmetçiklerimin yetiştirilmesinde ve jandarma teşkilatı ile bütünleşmesinde göstermiş olduğunuz gayret ve fedakarlıklardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Cebeci, şunları kaydetti: “Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz, daha sağlam bir askere rast gelinmemiştir. Her zaferin mayası sendedir. Her zaferin en büyük payı sendedir” dedi.

Soğuk havaya rağmen uzak çeşitli illerden çocuklarının yemin törenine katılan asker aileleri için Kastamonu Belediyesi, yemin töreninin ardından pilav ikramında bulundu. Kastamonu Belediyesi, tören alanının çıkışına kurulan stantta ayrıca çekme helva ve çorba ikramında da bulunarak Mehmetçik ailelerini yalnız bırakmadı.

Yemin eden askerlerin geçiş töreninin ardından sona erdi.