Kastamonu'dan Halep'e yardım tır'ı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayının işbirliği ile başlatılan yardım kampanyasında Halep için yardım tırı Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle Kastamonu'dan yola çıktı.

  • 771
Kastamonu'dan Halep'e yardım tır'ı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılay’ının işbirliği ile “HALEP BİZDİR, BİZDENDİR, BİZİMLEDİR” adlı adı altında başlatılan yardım kampanyası kapsamında, İlimiz KYK öğrencileri, esnaflarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ile 350 çuval un, 70 koli gıda, 20 koli temizlik, 14 koli giyecek bulunan tır aracı, Cumhuriyet Meydanında yapılan törenle Kastamonu’dan yola çıktı.

Halep'te yaşanan katliam sonrası başlatılan ve halkımız tarafından da teveccüh gösterilen kampanya çerçevesinde yardım tır’ını Halep’e uğurlamak üzere düzenlenen törene Vali Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Reşat Asrak, Kastamonu Kızılay Şube Başkanı Muhsin Emeksizoğlu, bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Müslüman Türk toplumu olarak ülkemiz sınırları dışında bile olsa yaşanan hiçbir insanlık dramına sessiz kalmıyoruz, bu yardımlarla hem tepkimizi göstermiş oluyoruz hemde o insanlara el uzatmış oluyoruz” diye sözlerine başlayan Vali Yıldırım konuşmasının devamında; “Bu bizim hem dini vecibelerimizin gereği hem de geleneksel olarak Türk Milletinin hasletlerinden birisi. Bu kampanyada emeği geçen Kızılay’ımızı, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğümüzü ayrıca yardımları toplayan öğrencilerimizi,  emeği geçenleri tebrik ediyorum, birlik ve beraberlik ruhu içinde hareket ederek yardımlarının esirgemeyen Kastamonu halkını bilhassa takdir ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kastamonu KYK öğrencileri, esnaflarımız ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla doldurulan tır, dualar eşliğinde Halep’e gönderildi.