KÜ Senatosu Küre'de toplandı

Kastamonu Üniversitesi bu ay ki senato toplantısını Küre'de düzenledi.

  • 1426
KÜ Senatosu Küre'de toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya iştirak eden akademisyenler Rektör Seyit Aydın önderliğinde Küre Kaymakamı Nesim Işık ve ardından Küre Belediye Başkanı Kamil Aydınlı'yı makamlarında ziyaret etti.

Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya Rektör Seyit Aydın, İlçe Kaymakamı Nesim Işık, ETİ Bakır A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Tezcan, Küre MYO Müdürü Mehmet Serhat Yılmaz, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Küre'li Hemşerimiz Prof. Ahmet Kaçar katıldılar.

Ziyarette Küre'ye yeni yapılacak olan MYO binası ve konumu gündeme gelirken, yeni açılacak olan bölümlerde gündeme geldi.

Kuzeyin parlayan yıldızı Küre'nin baş mimarlarından Belediye Başkanı Kamil Aydınlı; ''Yapılan projeler ve yeni yapılacak olan üniversite ve artırılan kapasitesi ile yeni katılacak öğrencilere daha iyi koşullarda hizmet vermek, Küre'yi cazibe merkezi haline getirmek ve öğrencilerin tercih önceliği olan bir yaşam merkezine dönüştürmek en büyük hayalimiz. Yeni imar sahalarının açılması, yaşanabilir alanların oluşturulması için gece gündüz demeden Belediye ve ekip arkadaşlarımız olarak çalışmalarımız devam ediyor. Uzun zamandır uğraş verdiğimiz Uzunöz Köyünün ilçe sınırlarına dahil edilmesi ve hayata geçirmeye çalıştığımız projeler ile Küre kabuğunu kıracak ve yerleşim alanları genişleyerek daha da yaşanabilir bir hal alacak. Hazırladığımız projeleri halkımıza arz etme üzere tanıtımına başladık. Bizler istiyoruz ki Küre sadece madenden ibaret bir yer değil. Küre tarihi itibari ile Cenevizlilere dayanan tarihi kültürel mirası ve geniş bir yelpazede turizm cennetidir. Devlet büyüklerinin ve halkımızın desteği en büyük itici gücümüz olacak. Bacasız sanayinin en büyük lokomotiflerinden biri olan Üniversiteler ve Turizm ise en büyük ekonomik desteğimiz olacaktır. Gerek LEADER programları gerekse Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Belediyemiz tüm zorlukların üstesinden gelerek güçlenecek ve bölgenin parlayan yıldızı olacaktır. Bu bağlamda halkımızla ve resmi kurumlar ile el ele vererek bölge halkımızın ve en önemlisi Küre'mizin ekonomik ve manevi anlamda kalkınması için Avrupa ülkelerinin üstüne basarak kullandığı 'BİRLEŞEREK BÜYÜYÜN' sloganı ile gelişecek ve hayalini kurduğumuz projelerin ne kadar gerçek olduğunu hep beraber göreceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi 'Doğduğumuz yerde doyup, Doyduğumuz yerden yeniden ayağa kalkacağız'.'' dedi

Küre Meslek Yüksek Okulu yeni okul binası için Orman Müdürlüğü ile yapılan protokol bağlamın da yer tahsisi yapılan 30.000 m2 lik alanda şu ana kadar sondaj ve tesviye çalışmalarında sona gelindi. Hali hazırda 180 öğrencisi bulunan Küre MYO'nun yeni binasının hizmete geçmesi ile 800 öğrenci kapasitesine ulaşması bekleniyor.

Toplantının ardından Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ve Rektör Seyit Aydın şehri dolaşarak esnafı ziyaret edip, tamamlanan projeleri yerinde incelediler. Daha sonra tüm senato üyeleri ve idare amirleri Kamil Aydınlı'nın misafiri olarak yemeğe katıldılar.