Regaib Kandili mesajları

Üç Aylar'ın müjdecisi olan Regaib Kandili nedeni ile yayınlanan mesajlar

  • 676
Regaib Kandili mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KASTAMONU VALİSİ YAŞAR KARADENİZ'İN MESAJI

Her yıl manevi bir yenilenme mevsimi ve rahmet iklimi olarak bilinen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 30 Mart 2017 Perşembe gününü, Cuma gününe bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının müjdecisi olarak gelen Regaip Kandili gecesidir. 
 
Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği üç aylar, manevi coşkunun yaşandığı, iç dünyamızı, kalbimizi onaracağımız ve hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimidir. 
 
Feyzin, bereketin ve güzelliklerin yoğun olarak yaşandığı, yapılan duaların,  dileklerin kabul edildiği, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yüksek seviyeye ulaştığı bir zaman dilimi olan mübarek ayları fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzatabileceğimiz herkese açmalı, insani meziyetlerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. 
 
Bu gecede olduğu gibi devam eden mübarek aylarda da, bir ibadet şuuru ile toplum olarak birbirimize kenetlenerek, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde daha hoşgörülü ve saygı çerçevesinde yapılan davranışlarımızın;  Millet olarak medeniyetimizde var olan huzur ve kardeşliğimizi daha da artıracağına inanıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerle; vatandaşlarımızın başta olmak üzere bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığa yayılmasını, devletimizin bekasını, vatanımızın ve milletimizin her türlü afetlerden korunmasını Cenâb-ı Allah’tan temenni ediyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ METİN ÇELİK'İN MESAJI

Tefekkür ve şükür vesilesi olan kandiller, hepimiz için ruhani bir arınma, aydınlanma ve hayat muhasebesi imkânı sağlayan gecelerdir. İnsanımızın anlam ve gönül dünyasına ışık tutan ve İslam dininde mübarek sayılan Üç Ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır.

Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için bir fırsattır.İnanıyorum ki, bu özel gece dolayısıyla, tüm vatandaşlarımız dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır.

Bu vesile ile İslam âleminin ve Kastamonu'lu hemşehrilerimin Regaib kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize vesile olmasını diliyorum.

AK PARTİ KASTAMONU MİLLETVEKİLİ MURAT DEMİR'İN MESAJI

Regaip Kandili "Üç Aylar" olarak bilinen ve Recep ayı ile başlayıp Şaban ayı ile devam eden, rahmeti, feyzi ve bereketi bol olan Ramazan ayı ile noktalanan huzur ve maneviyatın habercisi ve müjdecisidir.

Adaletin önemini daha iyi kavramamız için bir imkan, kardeşliğin değerini idrak etmemiz için mükemmel bir fırsattır. Üç aylar ve Regaip Kandili, ülkemizde ve İslam coğrafyasında görmek istediğimiz huzur ve barış ortamını yeniden oluşturmak ve manevi değerleri çoğaltmak için çok kıymetli bir vesiledir. Bu günlerin feyzi üzerinize, Rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, Nuru Ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın ve İslam aleminin Regaip Kandillerini tebrik ediyor, selam, sevgi ve saygılar sunuyorum.

KASTAMONU BELEDİYE BAŞKANI TAHSİN BABAŞ'IN MESAJI

Fazileti ve ihsanı bol olan üç ayların müjdeleyicisi olan Recep Ayı’nın ilk Cuma Gecesi’ni ifade eden Regaib Kandilimizin hayatımızda çok özel ve vazgeçilmez bir yeri vardır.

Bir manası ile de tevbe ayının habercisi Regaib Gecesi  İslam âleminin heyecanla beklediği mübarek üç ayların da başladığının habercisidir. Komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyamızın aydınlanmasına vesile kandillerimiz Yaradanımıza şükür imkânı bulacağımız özel gecelerdir. Bu duygu ve düşüncelerle İslam âleminin Regaib Kandili’ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın da hadis-i şeriflerinde buyurduğu gibi: “Allahım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.”

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ARSLAN'IN MESAJI

Kandillerin dünyevi meşguliyetlerden sıyrılıp insanların yaratılış gayesini düşünmesi için son derece değerli fırsatlardır. Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaib Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru, istikamet ve öz güven kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır. Regaib Kandili Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir. Bütün İslam alemi için iyi bir fırsat olan bu geceyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Milletimizin kandil olarak adlandırdığı mübarek gün ve geceler, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimin Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

DİN GÖREVLİLERİ DERNEK BAŞKANI AYHAN PARMAKSIZ'IN MESAJI

Receb ayı ile başlayan, Şaban ayı ile devam eden, rahmet ve bereket ayı Ramazan ile sona eren üç aylara kavuşmuş bulunuyoruz. Bu aylar, ibadet hayatımızın daha canlı tutulduğu, feyizli, bereketli bir mâneviyât mevsimidir. Receb ayında, Regâib ve Mirac; Şaban ayında Berat ve Ramazan ayında ise Kadir gibi dört ayrı mübarek ve feyizli gece bulunmaktadır. Nitekim Peygamber Efendimiz (sas) bu aylarda daha çok ibadet eder ve: “Allah’ım! Receb ve Şaban’ı hakkımızda mübarek kıl, bizi Ramazan ayına kavuştur.”  diye dua ederdi.

Bu aylar, duaların Allah’a arz edildiği, pişmanlık gözyaşları ile günahların silindiği, yapılan ibadetlerle sevapların artırıldığı aylardır.

Kerem sahibi Mevla’mızın biz Müslümanlara büyük bir ihsanı ve ikramı olan mübarek Üç Aylar’ın ve bu gece idrak edeceğimiz Regaib Kandilinin evliyalar ve şehitler diyarı Kastamonu’muza, memleketimize ve tüm İslam âlemine huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim. 

KASTAMONU GÜNCEL'İN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir.

İslam dininde mübarek sayılan Üç Aylar’ın müjdecisi olan Regaib Kandili’nin de bu anlamda, toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyoruz. İslam âleminin, vatandaşlarımızın ve tüm okurlarımızın Regaib kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyoruz.