"Suç İşleyenler Adalet Önünde Hesap Verecek"

Vali Mesut Yıldırım FETÖ mensubu bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimi sonrasında kamu kesiminde meydana gelen görevden almalar ile ilgili konuştu.

  • 2039
&quotSuç İşleyenler Adalet Önünde Hesap Verecek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Mesut Yıldırım FETÖ mensubu bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimi sonrasında kamu kesiminde meydana gelen görevden almalar ile ilgili konuştu. Vali Yıldırım tahkikatın halen devam ettiğini ve yasal sınırlar içerisinde suç işleyenler adalet önünde hesap vereceğini kaydetti.

Türkiye'yi sarsan darbe girişiminin millet tarafından püskürtülmesinin ardından FETÖ'cü kamu mensuplarının görevden alınmasına başlandı. Şu ana kadar Başbakanlık'ta 257, İç İşleri Bakanlığı'nda 8 bin 777, Milli Eğitim Bakanlığı'nda 15 bin 200 KİŞİ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda 393, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 492, Maliye Bakanlığı'nda bin 500 KİŞİ, Milli İstihbarat Teşkilatı'nda 100, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda ise 15 kişi olmak üzere bakanlıklar ve kamu kurumlarında görevden alınan personel sayısı toplamda 60 bin kişiye ulaşırken sayının daha da artacağı öğrenildi.

Görevden alma çalışmalarının gelen bilgiler doğrultusunda devam ettiğini ifade eden Vali Yıldırım: "Şu ana kadar gerçekleştirilen tahkikatlar çerçevesinde 1'i tuğgeneral 1'i albay, 1'i yüzbaşı olmak üzere 3 asker tutuklandı. 12 yargı mensubundan 2'si tutuklanırken diğer yargı mensupları hakkında adli işlem devam ediyor. İç İşleri Bakanlığımızın emriyle 1 vali yardımcısı ile 1 kaymakam görevlerinden uzaklaştırıldı. 50 emniyet mensubu açığa alındı. Diğer kamu kurumlarında görev yapan kamu mensupları hakkında da çalışma başlatıldı. Bakanlıklarımızdan gelen listeler doğrultusunda hakkında açığa alınma başlatılan kamu mensupları hakkında da adli süreç başlatılacak. Bu milletin ekmeğini yediği, suyunu içtiği halde hainlik edenler yargı önünde mutlaka hesap verecek" dedi.

15 Temmuz gecesi Kastamonuluların gösterdiği birlik ve beraberliğe teşekkür eden Vali Yıldırım: "Hain girişimin yapılmaya çalışıldığı akşamdan bugüne kadar geçen süreç içerisinde Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşanan süreçten çıkacağız. Hep beraber bir olarak, birlik olarak Kastamonulu hemşerilerim bir kez daha bu ülkeyi bölmek isteyen karanlık dış destekli odaklara gereken cevabı verdi" diye konuştu.

Kazım BOLAT