TÜBA-GEBİP toplantısı KÜ'de yapılacak

TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi'nin ev sahipliğiyle Kastamonu'da gerçekleştirilecek.

  • 878
TÜBA-GEBİP toplantısı KÜ'de yapılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında ödüllendirilen üstün başarılı genç bilim insanlarının akademik çalışmalarının sunulması ve değerlendirilmesi ile bilim insanları ve kuruluşları arasındaki ilişki ve işbirliğini geliştirmeyi amaçlayan geleneksel TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Kastamonu Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle 14-16 Ekim 2016 tarihinde Kastamonu’da gerçekleştirilecek.

2015 yılı itibarıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan TÜBA Ödülleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde sahiplerine takdim edilen TÜBA GEBİP Ödülü, 2001 yılından bu yana üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve Türkiye’deki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla her yıl veriliyor. Şimdiye kadar toplam 373 bilim insanının sahip olduğu Ödül, 3 yıl boyunca ödül sahibinin proje desteğini içeriyor. Ödül sahipleri, her yıl farklı bir üniversitede TÜBA tarafından düzenlenen Yıllık Değerlendirme Toplantısı’yla kendilerine TÜBA GEBİP Ödülü kazandıran projeleri ve diğer projelerinin gelişim süreçlerini ve geldiği noktaya dair sunumlarını gerçekleştiriyor.

Bu doğrultuda düzenlenen Yıllık Değerlendirme Toplantı, 14 Ekim günü Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda saat 15:00’te açılış töreni ve Akademi Konferansı ile başlayacak. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın da katılacağı açılış töreninin ardından Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO), 2016-2017 dönemini Ahmet Yesevi ve Fuad Köprülü yılı ilan etmesi dolayısıyla “Vefatının 50.Yılında Ord. Prof. Fuad Köprülü” konulu konferanslar gerçekleştirilecek. Bu çerçevede, TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak “Türk Din ve Tasavvuf Tarihçiliğinin Kurucusu Fuad Köprülü” ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Berktay ise “Bitmemiş Proje: Fuad Köprülü” başlıklı konferanslarını verecekler.

15 Ekim günü ise, Kastamonu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde dört ayrı eş zamanlı oturumda GEBİP Ödülü sahipleri; Fen, Yaşam ve Sağlık, Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanlarındaki proje ve çalışmalarına ilişkin sunum ve değerlendirmelerini Akademi Üyeleri ve katılımcı GEBİP Ödül sahipleri karşısında gerçekleştirilecek.

İsteyen tüm bilim insanlarının katılımına açık olacak Toplantılar, tüm grupların katılımıyla düzenlenecek olan “Genel Değerlendirme Toplantısı” ile sona erecek. Yıllık Toplantı, 16 Ekim günü düzenlenen sosyal programla sona erecek.