Vali Karadeniz: 'Beklentilere cevap vermemiz gerekiyor'

Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın yeni başkanı Vali Yaşar Karadeniz, genel kurulda seçilenlerin bir öneminin olmadığını ifade ederek hedeflerin işlevsel hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Vali Karadeniz, mutlak bir yol haritası oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak önceliklerini belirlenerek beklentilere cevap verilmesi gerektiğini söyledi.

  • 945
Vali Karadeniz: 'Beklentilere cevap vermemiz gerekiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın genel kuruluna katılan Vali Yaşar Karadeniz konuşmacıları ve yapılan eleştirileri büyük bir dikkatle dinledi. Beklentilerin farkında olunması gerektiğini söyleyen Vali Karadeniz, beklentilere cevap verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tartışmaların bir kenara bırakılarak yeni bir vizyonla yol haritası çizilmesi gerektiğini belirten Vali Karadeniz: “Bizim önceliğimiz fonksiyonel olarak neler yapacağımız olmalıdır. Hedefimiz bu olmalıdır. Hep birlikte yönetim kurulu ekseninde Kastamonulular için hem de Kastamonu dışında ki Kastamonulular için birlikte çalışma yapmak zorundayız.  Kastamonu için hedeflerimiz ne olmalıdır? İlk önce bunları belirlemeliyiz. Kastamonu’da turizm önceliğimiz olmalıdır. Turizm konusu Bugüne kadar bunu çok iyi değerlendirilmemiş. 19 ilçesinin 19’da farklı özellikle sahip  olan ilimizde Kastamonu Kalkınma Vakfı olarak neler yapılabilir bunu konuşmalıyız. Turizmdeki sıkıntının ana sebebi gördüğüm tanıtım eksikliği. Kastamonu’daki bu zenginliği Kastamonuluların dışında bilen yok. Dışarıdan Kastamonu iyi tanınmıyor. Kastamonu’daki varlığı insanlara iyi tanıtmak zorundayız. Kastamonu Kalkınma Vakfı da tanıtım açısından çalışma yapmalı” dedi.

“YAPILAN ÇALIŞMALARA KASTAMONU KALKINMA VAKFI DESTEK VERMELİ”
Kastamonu Kalkınma Vakfı olarak, vakıf bünyesinde kurulacak işletme ile veya bir şirket vasıtasıyla bazı illerin yapılabileceğini söyleyen Vali Yaşar Karadeniz: “Tosya Dipsizgöl ve kenti merkezindeki konakların Kastamonu’ya yakışır bir şekilde işletilmesi vakıf aracılığıyla daha iyi olur mu? Olmaz mı? Konakların restorasyon konusu ve bunların turizme katılması konusunda oldukça önemli. Vatandaşlarımız ilçeleri gezdikleri kadar sonuç Kastamonu merkeze gelecekler ve konaklamayı burada yapacaklar. Konaklarda turizmin parasal değere dönüştürülmesi açısından oldukça önemli. İmkanlar konusunda belediyemiz zorlanıyor. Bu anlamada belediyenin yaptığı çalışmaları Kastamonu Kalkınma Vakfı olarak destek verilmesini bekliyorum. Ayrıca sanayi ile ilgili ortak projeler üretilmesinde fayda olacağını düşünüyorum.  Tarım ve hayvancılıkta özellikle hayvancılık üst seviyede. Bunu bir işletme şeklinde verimli olarak yapan firma sayısı çok az. Büyük işletmeciliğin sayısının artması Kastamonu için ileri gitmesi açısından önemli olacaktır. İşlenmiş et ve et ürünü olarak diğer illere göndermek Kastamonu açısından katma değer kazanacaktır. Ahşap konusunda Kastamonu’nun güzel bir geçmişi var. Bunun üzerine güzel işler yapılabilir.   İstanbul’da çok sayıda öğrencimizi burs veriliyor. Bunun da kurumsal bir çatı altında alınarak yapılması gerekiyor. Kastamonulu olup da başka şehirlere üniversiteye giden öğrenciler kadar Kastamonu’da okuyan ilk ve ortaokul hatta lise düzeyinde okuyan öğrencilerimizin de destek verilmelidir” diye konuştu.

“VAKFIMIZ KENDİ MEKÂNLARINI, KENDİ İMKANLARINI OLUŞTURMALI”
Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın mutlaka kendi ayakların üstünde durabilmesi için alt yapının oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çeken Vali Karadeniz: “Vakfımız kendi mekânlarını, kendi imkanlarını oluşturmalıdır. Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın hedefi Kastamonu’da, İstanbul’da, Ankara’da birer birim oluşturmak olmalıdır. Vakfımızın değerli hizmetlerde bulanacağına inanıyorum.  Üye sayımızda meydana gelen azalma takviye edilmeli. Üye sayısındaki azalmaların önüne geçmek için nesilden nesile bu gönüldaşlık yaşatılmalı. Aramızdan ayrılan vakıf üyelerimizin yerine onların varisleri buraya davet edilmesi ve üye yapılması ve gönül bağının sürdürülmesi de önemli olacaktır” açıklamasında bulundu.

Kazım BOLAT