Vali Yıldırım'dan ince mesaj

Kent Konseyi'nin olağan Genel Kurulu'nda konuşan Vali Mesut Yıldırım üstü kapalı ince mesajlar verdi.

  • 1487
Vali Yıldırım'dan ince mesaj
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Kendi bütçesine sahip olmadan tam olarak özerk olamaz”
Diğer illerde Kent Konseyi seçimlerinin çekişmeli geçtiğini, Kastamonu’da bu çekişmenin yaşanmadığını ifade eden Vali Yıldırım ayrıca kendi bütçesi olmayan Kent Konseyi’nin tama olarak özerk olamayacağını kaydetti.

Kastamonu Kent Konseyi’nin diğer Kent Konsey’lerinden farklı bir çizgisi olduğunu ifade eden Vali Mesut Yıldırım, diğer şehirlerde birden fazla başkan adayının olduğunu ve seçimlerin çekişmeli geçtiğini söyledi.

Kastamonu’da kent konseyinin benimsendiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini kaydeden Vali Yıldırım: “Aday ve yönetim anlamında tek adaylı yönetim çıkmış olması, hem buradaki tüm yatırımcı kuruluşlarımızın sunum yapmaları Kastamonu’da kent Konseyinin gerçekten benimsendiğini gösteriyor. Belki uzun zamandır beklenen ya da farklı çatılar altında bu amaç için uğraşan insanların sivil toplum kuruluşlarını tek bir çatı altında yani Kent Konseyi çatısı altında birleşmesinin fayda mülahaza edeceği düşünülüyordu. Bu şekilde baktığımızda bu amaca büyük ölçüde ulaştığımızı düşünebiliriz. Ancak yasadaki Kent konseylerine baktığımızda bugün çok özel olduğunu söylememiz mümkün değil. Kendi bütçesine sınırlı da olsa sahip olmadığı sürece de bu özerkliğini tam olarak yansıtabileceği düşüncesinde de değilim. Bu elbette bizim Kastamonulu olarak yapabileceğimiz de bir şey değil. Tüm Kastamonu burada tek yürek olmuş birbirimizi sabırla dinliyoruz. Bu da en azından yasanın öngördüğü amacın Kastamonu’da yeterince benimsendiğini ve bu amaca da ulaştığımızı gösteriyor” diye konuştu.

Kazım BOLAT