Dünya Şampiyonasında bir Kastamonulu

Taşköprü Lider Spor Kulübü sporcusu Kübra Korkmazer Dünya Kick Boks Şampiyonası'na gidiyor.

  • 2570
Dünya Şampiyonasında bir Kastamonulu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanlığının 2016 faaliyet programında yer alan ve 14-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında Sakarya ilinde yapılan Türkiye Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler Ferdi Kick Boks Şampiyonası’nda Gençler Point Fighting kategorisinde yarışan sporcumuz Kübra Korkmazer 55 kg’de Türkiye Şampiyonu oldu.

17-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında Niğde ilinde yapılacak olan Wako Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası Hazırlık Kampı’na katılacak olan sporcumuz Kübra, 27 Ağustos - 03 Eylül 2016 tarihleri arasında İrlanda’da yapılacak olan Wako Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’nda ilimizi ve ülkemizi ay yıldızlı forma ile temsil edecek.

Taşköprü Lider Spor Kulübü sporcusu olan Kübra Korkmazer’in antrenörü Abdullah Kuşcu; uzun bir çalışma süreci geçirdik. Sakarya’da yapılan Türkiye Şampiyonasında 1. oldu. Bu başarısından dolayı kendisini kutluyorum. Yine geçen yıl yapılan Türkiye Şampiyonasında da 1. olan Kübra, İspanya’da yapılan Avrupa Şampiyonasında ilimizi ve ülkemizi ayyıldızlı forma ile en iyi şekilde temsil etmişti. Bu sene katılacağı Dünya Şampiyonasında da başarılı olacağına ve madalya ile döneceğine inanıyorum. İlimizden Kick Boks branşında Dünya Şampiyonasına katılacak sporcu yetiştirdiğimiz için gururluyuz. Kastamonumuzun başarılı sporcularımıza sahip çıkmasını istiyorum. Bir sporcu için Dünya Şampiyonası’na katılacak dereceye gelmek çok zor. Biz bu zoru Allah’ın izni ile başardık.
 
Bu zorlu süreçte kendilerini yalnız bırakmayan ve müsabakalarda destekleyen Kick Boks antrenörleri Emrah Şahanoğlu ve Eldar Elizade’ye teşekkür eden Kuşcu; Taşköprü Kaymakamı Evren Çakır’a Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’a, İlçe Müftüsü Yusuf Uzun’a, Taşköprü halkına ve Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Kick Boks il Temsilcisi Murat Şengül; antrenörümüz Abdullah Kuşcu’yu ve sporcusu Kübra Korkmazer’i başarılarından dolayı kutluyorum. Kick Boks sporumuz ilimizde büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Bu işin emektarları olan antrenörlerimiz Emrah Şahanoğlu, Eldar Elizade, Abdullah Kuşcu, Numan Haçat ve İsmail Arıkan’a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tek temennimiz Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonasına sporcu gönderen başarılar getiren branşımıza sahip çıkılmasıdır. İrlanda’da yapılacak olan Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası’na katılacak olan sporcumuz Kübra Korkmaz’e başarılar dilerim. İlimizi ve Ülkemizi ayyıldızlı forma ile en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum.” dedi.