Emrah ve Hatice Avrupa üçüncüsü

Kastamonu Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Emrah Şahanoğlu ve Kastamonu Taekwondo Akademi Spor Kulübü sporcusu Hatice Erdoğan Avrupa'dan 3'üncülük ile döndüler.

  • 1595
Emrah ve Hatice Avrupa üçüncüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12-14 Şubat 2016 tarihleri arasında Hırvatistan’da gerçekleştirilen ve 25 ülkenin katıldığı Dünya Kick Boks Federasyonu (WAKO) Kick Boks Avrupa Kupası Şampiyonası’nda milli takım formasını giyen sporcularımız Emrah Şahanoğlu ve Hatice Erdoğan 3’üncülük unvanını elde ettiler.

Emrah Şahanoğlu; "önemli bir turnuvayı daha geride bıraktık. Çeyrek final mücadelesinde Hırvatistan rakibimi knock-out ederek yarı finale yükselme başarısını gösterdim. Yarı finalde ise talihsiz bir şekilde İtalyan rakibim karşısında puan farkı ile müsabakayı kaybettim ve üçüncü oldum. İnşallah önümüzdeki turnuvalara daha iyi hazırlanıp şampiyonluk ünvanlarını elde etmek istiyorum. Ayrıca Eldar Elizade hocaya çok teşekkür ediyorum." dedi.

Hatice Erdoğan; yarı finalde Macar rakibime yenilerek üçüncülük ünvanını elde ettim. Sonraki turnuvalara daha iyi hazırlanarak ilimizi ve ülkemizi ayyıldızlı forma ile daha yükseklere taşıyacağımıza inanıyorum. Emekleri geçen antrenörüm Numan Haçat'a teşekkür ediyorum" dedi.

Toplamda altı sporcunun yer aldığı milli takım kadrosunda iki sporcunun Kastamonulu olması ve ikisinin de turnuvadan derece ile dönmesi önemli bir bu başarı olmuştur. Bu da Kastamonu’da Kick Boks sporunun çok iyi bir seviyeye ulaştığını gösteriyor.

Turnuvayı Türk Milli Takımı toplamda 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya tamamladı.

Kick Boks İl Temsilcisi Murat Şengül; sporcularımızı tebrik ediyorum. İlimizi ve Ülkemizi Milli Takım adına temsil ederek üçüncü olmayı başardılar. İnşallah sonraki müsabakalarda daha iyi dereceler elde edeceklerine inanıyorum. Kick Boks Kastamonu'da gerçekten iyi seviyelere ulaştı. Azimli çalışmalarımız meyvesini veriyor. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.