Hz. Pir İstanbul'da tanıtıldı

Asgari Müşterekimiz, Medar-ı İftiharımız Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli (K.S) ve Hedef UNESCO-2019 konulu tanıtım toplantısı KAS-DER Genel Merkezinde yapıldı.

  • 1470
Hz. Pir İstanbul'da tanıtıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, Hz. Pir Camii İmam Hatibi Mehmet Çifçi’nin katılımı ile 03 Şubat 2017 Cuma akşamı saat: 19.30’da KAS-DER Genel merkezinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın tahsis ettiği araçla, iki gün boyunca İstanbul’da bir dizi temaslarda bulunarak, Hz. Pir’in İstanbul’da da etkin tanıtılmasına ilişkin toplantılara start verdi.

İstanbul’da tertip edilen toplantılar ve ön görüşmeler; Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Süleyman Yücel, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı yönetim kurulu üyesi Hz. Pir Camii İmam Hatibi Mehmet Çifçi, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı’dan oluşan heyet tarafından gerçekleştirildi.

KAS-DER Genel merkezinde tertiplenen toplantıya; KAS-DER Genel Başkanı Orhan Gümüş, KAS-KON Genel Başkanı H. Selami Çelebioğlu, KAS-DER Genel merkezi yönetim kurulu üyeleri, KAS-DER ilçe şube başkanları, KAS-FED’e Bağlı Taşköprü, Hanönü, Araç Federasyon Başkan ve yöneticileri katıldılar.

Sunuculuğu Gazeteci Abdülkadir Akın tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı toplantı; Hz. Pir İmam Hatibi Mehmet Çifçi’nin Kuranı Kerim tilaveti ve bu güzel teşebbüsün hayırlara vesile olması duasıyla başladı.

Toplantıda ilk sözü Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Süleyman Yücel aldı ve Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin hayatı, düşünce felsefesi ile adına kurulan Kültür Vakfının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

İkinci konuşmacı, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Avcı oldu.

Avcı; Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı’nın vizyonu, misyonu ve değerleri üzerinde aydınlatıcı konuşmasının ardından, faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Başkan Muharrem Avcı konuşmasında “Pazar günleri yapılan zikir, cumartesileri yapılan İlim Hikmet Sofrası Cumartesi Sohbetleri etkinlikleri, Kastamonu’nun Manevi İklimini araştırma, ilçelerdeki türbeler hakkındaki bilgiler, yayın faaliyetleri ile Kültür Vakfının geleceğe dönük ufku; 2019 yılının Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin Vuslatının 450. yılına tekabül etmesi sebebiyle UNESCO tarafından Dünyada Şeyh Şaban-ı Veli’nin tanınırlığına ilişkin yıl ilan edilmesi, 26 yıldır devam eden Anma Programının, “ Huzur Birlik ve Aydınlanma Yolu Haftası” olarak adlandırılması noktasında yapılan çalışmalar, Hedef UNESCO-2019 Gönüllü Çalışma Grubu ve Şeyh Şaban-ı Veli Aydınlanma yolu Kültür Rotası projeleri hakkında slayt ve görsel bilgilerden oluşan etkili bir sunum gerçekleştirdi”

Başkan Avcı konuşmasında; bu projelere İstanbul’daki Kastamonuluların sahip çıkması çağrısında bulunarak sık sık bir araya gelip istişare toplantılarının yapılması önerisinde bulundu. Avcı; 2017 dâhil projelendirmek suretiyle de 2018 ve sonraki yıllarda, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından Anma etkinliklerine ve tanıtım çalışmalarına destek sözü aldıklarını; Asya ve Avrupa yakalarında düzenlenecek geniş katılımlı anma ve anlama etkinliklerini başlatacaklarını söyledi. İstanbul’da faaliyet gösteren STK’ların önderliğinde Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Kültür Vakfı işbirliğiyle, gelecek yıldan itibaren her ay bir ilçede düzenli ve sürdürülebilir olarak Kastamonu ve Hz. Pir tanıtım toplantıları yapılacağını; önce Türkiye’ye sonra da Dünyaya Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli’yi ve bu kıymetli değerin metfun bulunduğu yer olan güzel Kastamonu’yu tanıtacaklarını belirti. Memleketin somut ve somut olmayan değerlerine sahip çıkarak, kimlikli dünyanın kimlikli olarak yaşayabileceğine inandığını bunun içinde “sahiplenmek, müşterek tavır ve paylaşma”nın önemli olduğunu söyledi. Özelikle bu tüm faaliyetlerimiz aşamasında; hemşerilerimizin, iş adamlarımızın, gönül dostlarımızın öncelikle halisane dualarına, destek ve katkılarına ayrıca içten katılımlarına ihtiyaç duyduklarını ve bunları samimiyetle beklediklerini ifade etti.

İki saat süren bu dinamik toplantı; 2019 yılında UNESCO’ nun dünyada Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Anma yılı ilan etmesi dilek ve temennisiyle; dünyamızın ülkemizin, güzel Kastamonumuzun da huzur ve birlik içerisinde aydınlanmaya kavuşması duasıyla sona erdi.

Abdülkadir AKIN