Kastamonu, Travel Turkey'den umutlu

Turizm sektörünün nabzını tutan 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresinde stant açan Kastamonu Belediyesi, 2017 turizm sezonundan umutlu.

  • 780
Kastamonu, Travel Turkey'den umutlu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş: “Burada Türkiye’yi tanıyorsunuz”

Dünya ve ülke turizminin İzmir’deki buluşması 10. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir’de başladı. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yaptığı fuarda stant açan Kastamonu Belediyesi, 2017 turizm sezonu için hazırlık yapıyor.

Kastamonu’nun tanıtıma ihtiyaç duyduğunu belirten Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bu fuara 10 yıldır geliyoruz. Mekan olarak güzel bir yerde yapılıyor. Katılım her yıl artıyor. Bu sene ülke sayısı da artmış. Katılım daha da artar ve fuar amacına ulaşır diye düşünüyorum” dedi. Bu tür fuarların önemsenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Babaş, “Burada Türkiye’yi tanıyorsunuz. Tüm iller, büyük ilçeler burada. Vatandaşlarımızdan buraya ilgi göstermelerini, bizi de teşvik etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Kastamonu’nun 12 ay turizm yapılabilen bir şehir olduğunu anlatan Babaş, “Küre ve Ilgaz dağları milli park zaten. Kastamonu merkezde de tarihi ve dokuyu öne çıkarmaya çalışıyoruz. Şu an bin 400 dolayında tescilli konağımız var, bunları ayağa kaldırmak istiyoruz. Hem kültürel hem dini turizmi yaygınlaştırmak istiyoruz. Turizmden beklentimiz çok. Bizim projemiz tek; Tarihi ve kültürel yapının ayağa kaldırılması. Bunu başardığımız zaman turizmden beklediğimiz geliri elde ederiz” ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilere çekme helvayı tatma imkanı da sunan Kastamonu Belediyesi, Taşköprü sarımsağını da ziyaretçilerle buluşturuyor.