Kastamonu türkülerinden 18 ilçede klip çekilecek

Kastamonu türkülerinden oluşan albüm için 18 ilçede klip çekilecek.

  • 3122
Kastamonu türkülerinden 18 ilçede klip çekilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Üyesi Yılmaz Cesur, Kastamonulu sanatçılar olarak memleketlerine hizmet için yola çıktıklarını belirterek, Kastamonu türkülerini, Türkiye ve dünyaya duyurmak istediklerini söyledi.

Cesur, “Kastamonu Sanat dünyasında şimdiye kadar sağlanamayan birlik ve beraberliği temin etmek ve bunu çok daha sağlamlaştırmak için Kastamonu Sanat Kurulunu yaklaşık 30 değerli Kastamonulu sanatçımızla birlikte kurduk. Kurulumuz kurulalı yaklaşık 8 ay olmasına rağmen çok güzel yol kat ettik. Yıllardır kenarda duran ve unutulan Kastamonu şarkılarını toparladık ve Kastamonu adına yeni türküler yazıp besteledik. Allah nasip ederse ilk Kastamonu türküleri albümü çok yakında müzik marketlerde olacaktır. Ayrıca Kastamonu adına marş sayılabilecek nitelikte tüm ilkelerimizi kapsayan ‘Kastamonu İçin Çal’ isimli bir eserimiz var. Bizler albümü tanıtmak hem de bu esere klip çekmek için 20 kişilik dev sanatçı kadrosuyla memleketimize geldik. Şimdiye kadar 12 ilçemizde ziyaret ve çekimler gerçekleştirdik. Her gittiğimiz ilçemizde sevgi ve saygıyla karşılandık. Bizler Kastamonu’nun her anlamda milli değerlere yönelmesini arzu ediyoruz. Ziyaret ettiğimiz tüm yetkililerinden isteğimiz bu kurula ve sanatçılara sahip çıkmasıdır. Festivaller oluyor maalesef Kastamonu festivalinde Kastamonulu sanatçı yok. Bizler bu memleketin çocuklarıyız. Kazandığımız parayı bu topraklarda harcayan insanlarız. Tüm büyüklerimizden hem albümün tanıtımı ve düzenledikleri festivallerde destek istiyoruz. Ayrıca, değerli Şahin Çolak başkanıma, değerli sanatçımız Raşit Arslan’a konukseverliği için arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kastamonulu sanatçılardan oluşan ekip, Ağlı Belediyesini de ziyaret ederek, Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak ve Ağlı Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Murat Saraç’ın konuğu oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı MESAM Üyesi Yılmaz Cesur başkanlığında ziyaretlerini devam ettiren Kastamonulu sanatçılardan oluşan Kastamonu Sanat Kurulu ekibi, son olarak Ağlı ilçesini gezdi. Şuana kadar Araç, İhsangazi, Tosya, Taşköprü, Hanönü, Devrekani, Seydiler, Pınarbaşı, Azdavay ve Daday ilçelerini ziyaret ederek gezdiler.

Kastamonulu sanatçıları kurdukları birlik için tebrik eden Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, “Birlikten kuvvet doğar. Kastamonu Sanat Kurulunu oluşturmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlk defa memleketimizde bu kadar Kastamonulu sanatçıyı bir arada gördük, bu birlik ve beraberlik çok gurur verici bir durum. Bu oluşumun daha da büyüyerek devam etmesi en büyük arzumuz. İlçemizde ve Kastamonu genelinde gerçekleştirdiğiniz çekimleriniz ve sanat adına olan çalışmalarınızın ilimizin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağından şüphemiz yok. Kastamonu’nun gerek TV’deki ekran yüzlerini gerek çıkardıkları albümleriyle ilimizde tanınan ve sevilen değerli sanatçıları ağırlamanın gururunu yaşadık, bizler festival ve etkinliklerimizde de sizleri aramızda görmekten onur duyacağız” şeklinde konuştu.

“Kastamonu İçin Çal” isimli şarkıyı klipte Yılmaz Cesur, Adnan Bektaş, Ahmet Aykın, Ahmey Ayverdi, Ali Çelik, Birsen Sömek, Cesur Can, Dobra Fatoş, Emrah Öz, Halide Gösoy, Hüseyin Subaşı, Hasan Kerimustaoğlu, Hüsnü Kemerci, Kastamonulu Erdo, Kastamonulu Kazım, Kastamonulu Seyfi, Raşit Arslan ve Şevket Doğan seslendirecek.