Su Kaynağını Ermeniler Buldu, Türkler Canlandırıyor

Kastamonu'nun Tosya ilçesi Suluca köyünde Ermeniler döneminden kalan ve nereden geldiği tespit edilemeyen su kaynakları için 700 tonluk havuz yapıldı.

  • 1398
Su Kaynağını Ermeniler Buldu, Türkler Canlandırıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Köy sakinleri kaynağı belli olmayan suyun o dönem bölgede yaşayan Ermeni vatandaşlar için hazine değerinde olduğunu söyledi. İstanbul’da yaşadığını ve tatil için köye geldiğini söyleyen bir vatandaş gazetecilere yaptığı açıklamada, "Atalarımız bizlere Balaban ve Solugan isminde kaynağı belli olmayan su olduğunu hep anlatılardı. Eskiden bu yerlerde Ermeniler yaşardı. Balaban ve Solugan'dan gelen bu su, kışın gelmez olup yazın ise tam tersi gürül gürül akmakta. Bizlerde Ermenilerin bir hazine olarak gördüğü bu suyun çeşmesini bulduk ve buraya havuz yaptık. Eskiden bu çeşmenin başında eski yazılarla yazılı bir taş vardı ama kayboldu’’ dedi.

"HOROZU UÇURDUK KONDUĞU YERİ KAZINCA ERMENİ HAMAMI ÇIKTI"
Köy içinde yaşayan bir hocanın kendilerine, 'Bu suyun çeşmesini bulmak isterseniz şu tepeden bir horuz uçurun ve nereye konarsa o ağacın altını kazın' dediğini hatırlatan köylüler, "Bizde öyle yaptık. Ermeni hamamı ortaya çıktı. Bu su eskiden boşa akardı ama şimdi havuz yaparak bu suyu bağ ve bahçede sulamada kullanıyoruz” ifadelerini kullandılar.