Tarihçi-Yazar Uğurluel, konferans verdi

Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Kastamonu'da 'Benim Tarihim' konulu konferans verdi.

  • 816
Tarihçi-Yazar Uğurluel, konferans verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kastamonu İl Müdürlüğü tarafından organize edilip Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık, KYK Kastamonu İl Müdürü Reşat Asrak ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, konferansta Osmanlı dönemi ve saray düzeniyle ilgili slaytlar eşliğinde sunum yaptı. Talha Uğurluel, Çanakkale Savaşı’nı kazanan kadro ile Kurtuluş Savaşı’nı kazanan kadronun aynı olduğunu belirtti. Fotoğraflar eşliğinde Çanakkale Savaşları’nın ayrıntılarını kronolojik olarak katılımcılarla paylaşan Uğurluel, ayrıca öğrencilere Türklerin savaşlarda gösterdiği fedakarlık ve başarılarla Topkapı Sarayı ve kutsal emanetleri anlattı.

Uğurluel, gençlere tarih bilinci aşılamanın önemine vurgu yaparak, tarih ilmi sayesinde genç nesillerin geçmişte yaşanan olaylardan dersler çıkaracağını ve bu anlayışla geleceğe emin adımlarla yürüyeceklerini söyledi.

Programda konuşan KYK Kastamonu İl Müdürü Reşat Aşrak ise, öğrencilere yönelik yaptıkları faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Aşrak, 2015 yılı içerisinde yurtlarda 900 ranza kapasitesi bulunurken bugün itibariyle tamamının yatak şeklinde olduğunu söyledi. Ayrıca yurtlarda Osmanlıcadan Arapçaya kadar manevi rehberlerin önderliğinde gençlerin bilgilendirilmesi için her türlü imkanların sunulduğunu ifade eden Aşrak, “Gençlerimize yurtlarımızda sadece konaklama hizmeti değil, her türlü kendini geliştirebilecek etkinlikleri de yapmaya devam ediyoruz. Beşiktaş’ta gerçekleştirilen bombalı terör saldırısına da değinen Aşrak, “Saldırıda 44 vatandaşımız şehit düşmüştür. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Dikkat etmemiz gerekiyor. Ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor. Yüzyıllar öncesinde Osmanlı’nın üzerine gelen haçlı seferleri bugün maske değiştirerek çeşitli terör organlarıyla üzerimize geliyor. Tek amaçları bizleri bölüp, parçalamak ve bu topraklardan ebediyen yok etmek. Biz, buna asla müsaade etmeyeceğiz. Böyle bir şeye imkan vermeyeceğiz. Bu yüzden siz gençlerin kendilerini çok iyi yetiştirip bunlara imkan vermemesi gerekiyor. Gece-gündüz demeden çalışmanız gerekiyor” dedi.