Tarihi ve kültürel varlıklar bir bir ortaya çıkartılıyor

Geçmişin yaralarını sarmak için kolları sıvayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tarihi ve kültürel varlıklarının işlevsel hale getirilmesi adına çalışmalarına hız verdi. 

  • 573
Tarihi ve kültürel varlıklar bir bir ortaya çıkartılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da yıllardır görmezden gelinen ilin saklı hazinesi olan tarihi ve kültürel dokuyu canlandırmak için Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın talimatı doğrultusunda başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Tarihi konak restorasyonları, sokak sağlıklaştırma çalışmaları, tarihi meydan projeleri, tarihi çarşı projeleri ve tescilli türbeler ile çeşmelerin onarılarak hak ettiği değeri bulması adına yapılan çalışmalar Başkan Babaş’ın yakın takibiyle sürdürülüyor. Kastamonu’nun kurtuluşunun tarihi ve kültürel zenginliğinde saklı olduğunu her fırsatta belirten Başkan Babaş, yıllarca ihmal edilen ecdat yadigarı kültürel varlıklarının onarılarak gelecek kuşaklara doğru aktarılması ve eksikliklerin hızla giderilmesi için yoğun mesai harcıyor.

Tarihi ve kültürel varlıkların ayağa kaldırılmasıyla ilgili yapılan projeler hakkında bilgi veren Başkan Babaş, geçmişin boşluğunu kapatmak, kültür varlıklarını koruma, yaşatma ve geleceğe aktarmak adına çalışmaların dört koldan sürdüğünü söyledi.

Başkan Babaş, “Tarihi yapıları sahiplenip işlevsel hale getirilmesi, sokak sağlıklaştırmalarının tamamlanması, Nasrullah Meydanı ile Bakırcılar Çarşısı’nın gerçek işlevine uygun projelendirilmesi ve uygulamalarının yapılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Yine tarihi konaklarımıza hayat verecek restorasyonlarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu çalışmaların yanı sıra tarihi yapılara cephe veren tescilli duvarların, köşe pahlarının, çeşmelerin ve türbelerin onarım çalışmalarını da başlatmış bulunmaktayız” dedi.

61 ÇEŞME, 52 TÜRBENİN BAKIM VE ONARIMI YAPILACAK
Atabey Camii’nden kaleye çıkan sokaklarda duvarların derz ve tamirat çalışmalarının da başladığının altını çizen Başkan Babaş, 61 çeşme ve 52 türbenin kültüre ve tarihi dokuya yakışır duruma getirmek istediklerini ifade etti. İlk etapta 11 tescilli çeşme ve 7 türbenin bakım ve onarımını hızla tamamlamak istediklerini söyleyen Babaş, “Tescilli çeşme ve türbelerimizin onarım projelerinin Anıtlar Kurulu tarafından onaylanmasının hemen ardından değerlerimiz hızla onarılarak kültürümüze kazandırılacaktır. Biz dünyanın en popüler turizminin kültür turizmi olduğu bilincini taşıyoruz. Bu nedendendir ki geçmişin boşluğunu doldurmak adına hızlı adımlar atıp dört koldan çalışıyoruz. Kastamonumuz yapacağımız bu çalışmalarla hızlı bir mesafe kat edecektir. Dünyanın en önemli turizmi olan kültür turizminde böylelikle yer alacağız. Hedefimiz Dünya Miras Listesi olup birlik ve beraberlik içerisinde sabırla ve büyük bir azimle eksikliklerimizi gidererek istediğimizi elde edeceğimizi düşüncesindeyim” ifadelerini kullandı.