Taşköprü Kent Tarihi Müzesi'nde sona gelindi

Taşköprü Belediyesi tarafından ilçeye yapılacak olan Kent Tarihi Müzesi'nin çevre düzenlemesi ve iç tefriş çalışmasında sona gelindi.

  • 1790
Taşköprü Kent Tarihi Müzesi'nde sona gelindi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda restorasyon çalışması tamamlanan Kent Tarihi Müzesi binasında çevre düzenlemesi ile iç tefriş ihalesinin yapılmasının ardından bu çalışmalar da sona gelindi. 1896 yılında kurulmuş olan Redif Taburu binasında açılacak olan Kent Tarihi Müzesi müze tefriş ve eser toplama işlemlerinden sonra faaliyete geçecek. Çalışmaları yerinde inceleyen Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan’da müteahhit firma yetkililerinden bilgi aldı.

Kent Tarihi Müzesini gezen Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, “Köklü bir geçmişe sahip olan Taşköprü ilçemizde Kent Tarihi Müzesi’ni hayata geçirme noktasında çalışmalarımız da sona gelmekten ve ilçemiz kültürünü ön plana çıkaran zenginliklerimizin sergilenmesi için büyük bir ihtiyaç olan müzeyi Taşköprü’ye kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Arslan, ayrıca geçmişimizi gelecek nesillere aktarma noktasında büyük önem arz eden Kent Tarihi Müzesi’nin amacına ulaşması için vatandaşlarımızın da evlerinde bulunan eserleri isimleri de yaşamak kaydıyla Taşköprü Belediyesine ulaştırmalarını istedi.