Taşköprü Sarımsak Festivali iptal edildi

Taşköprü Belediyesi'nin bu yıl 18-21 Ağustos tarihlerinde 30.'sunu düzenlemeye hazırlandığı Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin iptal edildiği açıklandı. 

  • 1458
Taşköprü Sarımsak Festivali iptal edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 15 Temmuz 2016 akşamı asker kıyafeti giymiş silahlı teröristler aracılığıyla bir alçak darbe girişimine kalkışıldığını hatırlatarak, “Aziz milletimizin demokrasiye sahip çıkan destansı duruşu ve Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın sağlam iradesi ile hükümetimizin ve siyasi partilerimizin demokrasiye sahip çıkmadaki tereddütsüz kararlılığı sayesinde darbe girişiminde bulunan bu ihanet çetesi kısa zamanda püskürtülmüş, darbeciler müstahak oldukları cezalara çarptırılmak üzere adalete teslim edilmişlerdir. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulumuz üç ay süreliğine “Olağanüstü Hal” kararı almıştır” dedi.

Taşköprü Belediye başkanlığı olarak, devletin kalbine, milli iradenin tecelligahı olan TBMM’ye ve millete silah çeken bu ihanet şebekesini bertaraf edilme sürecinin devam ettiğini ifade eden Başkan Arslan, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk düzeni, demokrasi ve ekonomik istikrar ile kamu düzenimizin korunması için azami özen göstereceğimizden bütün vatandaşlarımız emin olsunlar. Bu süreçte demokrasimize ve istikrarımıza sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza, siyasi partilerimize, medyamıza, iş dünyamıza ve sivil toplum örgütlerimize bir kez daha şükranlarımızı arz ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Arslan, bu kapsamda bu yıl 18-21 Ağustos tarihleri arasında 30.’su düzenlenecek olan Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali ve Pompeiopolis Antik Kenti Tanıtım Etkinliklerinin iptal edildiğini açıkladı.