Taşköprü'de toplu sünnet şöleni

Taşköprü Belediyesi tarafından Toplu Sünnet Şöleni düzenlendi. Şölende 120 çocuk sünnet olarak erkekliğe ilk adımı atmış oldu.

  • 662
Taşköprü'de toplu sünnet şöleni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şeyh Hüsamettin Tekke Cami bahçesinde gerçekleştirilen Toplu Sünnet Şöleninde konuşan Vali Mesut Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Türk Milletinin; tarihinin en büyük ihanetiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Ancak liderinin çağrısıyla kimseye pabuç bırakmamış ve dik durmuştur. Bu dik duruşunu tüm Dünyaya da göstermiştir. Türk milletinin milli iradesi tehdit ve risk altında iken mücadelesi tüm milletlere örnek teşkil etmiştir. Her şerden bir hayır çıkar anlayışıyla bütün ayrılıklarımıza rağmen nasıl bir millet olduğumuzu bütün dünyaya gösterdik. Bu sünnet şöleninde her siyasi kesimden herkes bulunuyor. Bu birlikteliğimizi halen devam ettiriyoruz. Hepimiz aynı amaçla birbirimize sevgiyle, saygıyla yaklaşmamız gerekiyor. Bütün farklılıklarımızla zenginleştiğimizin farkına vardık. Birbirimizi daha iyi anlayan bir millet haline geldik” dedi.

Daha güzel yarınlara ancak daha güzel iyiliklerle ulaşabileceklerinin farkında olduklarını söyleyen Vali Yıldırım, “Her gün yeni şehitler verdiğimiz bir ortamda geleneksel festival havamızın sürmesini elbette bekleyemezdik. Bu nedenle dinimizin emirlerinden birini yerine getirmek için festival yerine sadece sünnet şölenimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi anlatan AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ise “Bu ihanete karşı Türkiye tüm unsuruyla karşı çıkmıştır. Bu ihanet, tek başına FETÖ’nün işe değildi. Ne kadar kirli güçler ve kirli eller varsa, Türkiye’nin büyümesini istemeyen ne kadar ülke varsa bu ihanetin üst aklıdır. Biz, bu ihanetin şebekesinin 15 Temmuz’dan sonrada durmayacaklarını biliyorduk. Son bir ayda çok sayıda şehit verdik. 70’i aşkın güvenlik görevlilerimizle vatandaşımız hayatlarını kaybetti. Dün gecede Gaziantep’te terör saldırısı oldu ve 51 vatandaşımız hayatını kaybetti. Milletimiz bu oyunun farkında ve milletimiz asla bu oyunlara gelmeyecektir. Bizler asla birliğimizi ve beraberliğimizi bozmayacağız” şeklinde konuştu.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan da, toplu sünnet programlarının artık festival bünyesinde geleneksel hale geldiğini fakat yaşanan terör saldırıları sonrası festivalin iptal edildiğini yalnızca Toplu Sünnet Şöleninin yapıldığını söyledi.

Arslan, “Sosyal belediyeciliğin gereği olarak çocuklarımızı sünnet ettirdik. Bizlere destek olan başta devlet hastanemiz başhekimi, doktorları, müdür ve çalışanları olmak üzere kamu kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sünnet etkinliklerinin hem dini hem de geleneksel olarak toplumdaki önemine değinen Arslan, sosyal devlet olmanın gerektirdiği ölçüde vatandaşların ihtiyaç duyduğu yollar, köprüler ve okullar kadar bu tür ihtiyaçlarının da karşılanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ayrıca Başkan Arslan, konuşmasında 15 Temmuz gecesinde yaşanan olaylara da dikkat çekerek, şöyle konuştu: “15 Temmuz gecesi başta olmak üzere Gaziantep ve ülkemizin diğer illerinde yaşanan terör saldırılarında şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Biz, bu dini vecibelerimizi yerine getirebiliyorsak bu şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde gerçekleştirebiliyoruz.”

Konuşmaların ardından dualar yapıldı, ilahiler okundu. Belediye tarafından sünnet kıyafetleri dağıtılan 118 çocuk, çeşitli animasyonlar ve palyaçolar eşliğinde eğlendi. Sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler ile altın dağıtıldı.

Daha sonra sünnete katılan davetlilere etli pilav ile ayran ikramında bulunuldu.