Üç yılda ağaçtan yapılan motosiklet

Kastamonu'da makine mühendisi Celal Özcan'ın ağaçtan yaptığı motosiklet, Kastamonu Ahşap Fuarı'nda vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

  • 3305
Üç yılda ağaçtan yapılan motosiklet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’da makine mühendisi Celal Özcan, üç yılda topladığı ağaç parçalarından dünyaca ünlü bir markaya ait motosikletin benzerini yaptı. Özcan'ın satmayı düşünmediği için 500 bin TL fiyat biçtiği ağaç motosiklet, Kastamonu Ahşap Fuarı'nda vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Devlet Su İşleri Kastamonu Bölge Müdürlüğü’nde makine mühendisi olarak görev yapan Celal Özcan, hobi amaçlı olarak başladığı ağaç motosikleti 3 yılda tamamlayarak Kastamonu Ahşap Fuarı'nda sergiledi. Ahşap motosiklet, fuarda büyük ilgi gördü. Ziyaretçiler, ahşap motosikletle fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Ahşaptan yapılan motosikletin hazırlanmasında çok değişik ağaç türlerini kullandığını ifade eden Özcan, “Ahşap benim mesleğim değil, hobim. Ben zaten makine mühendisiyim. Bu hobim ahşap sevgisinden geliyor. Yabancı bir marka motosikletin birebir maketi diyebiliriz” diye konuştu.

Bir fuar gezerken küçük bir motosiklet maketi gördüğünü ve bu maketi inceledikten sonra kendisinin bunun daha büyük ve daha iyisini yapabileceğine kanaat getirdiğini söyleyen Özcan, “Bunun üzerine makine mühendisi olduğum için bilgisayarda ahşap motosikletin detaylarını hazırladım. Bunun ardından hazırladığım ahşap parçaları birleştirmeye başladım. Motosikletin işçiliği tam üç yılımı aldı. Eşimin bana gösterdiği büyük sabır ile tek başıma ahşap motosikleti hazırladım” şeklinde konuştu.

"RENKLERİ AĞAÇLARIN KENDİNDEN GELİYOR"
Motosikletin yapımında değişik ağaç türlerini kullandığını söyleyen Özcan, “Bu ağaçların başlıcalarını çam, maun, ıhlamur, meşe, ceviz, ladin gibi ağaç türleri oluşturdu. Ahşap motosikletin montajının tamamlanmasıyla birlikte üzerinde eski mobilyacılar çok iyi bilir, keten yağından koruyu kullandım. Hiçbir şekilde katkı maddesi ve kimyasal madde kullanmadım. Her şeyiyle doğal ürünler kullandım. Ahşap motosikletin renkleri tamamen ağaçların kendi rengi, renklendirici bir madde de kullanmadım” ifadelerini kullandı.

"FARKLI BİR ŞEY YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM"
Farklı bir şey yapmak istediğini ve bu yüzden de bu işe giriştiğini aktaran Özcan, Ahşap Fuarı'nda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştığını ve verdiği emeğe bu yüzden de değdiğini söyledi. Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Ahşap Fuarı'nın her geçen yıl daha da gelişme gösterdiğine dikkat çeken Özcan, “Fuarı düzenleyende bizim ürünümüzün burada sergilenmesi gerektiğine kanaat getirdi. Bizde getirip burada ürünümüzü sergiliyoruz” dedi.

Ahşaba olan merakının Kastamonulu olmasından kaynaklandığını ve ahşabın içerisinde büyüdükleri için ahşabı sevmeme gibi bir lükslerinin olmadığını ifade eden Özcan, şöyle konuştu: 
“Biz, ahşaptan vazgeçemiyoruz. Bu ahşap motosiklet sanatta işin bir diğer tarafı ama sevmeden zaten böyle bir şeyi yapmanızın zaten mümkünatı yok. Ahşabı sevmeniz lazım, ancak bu şekilde uğraşıp böyle bir şey yapabilirsiniz. Çok sabır gerektiren bir iş.”

"SATMAYI DÜŞÜNMEDİĞİM İÇİN 500 BİN TL FİYAT BİÇTİM"
Makine Mühendisi Özcan, motosikleti görenlerin kendisine ‘Satıyor musunuz?’ şeklinde soru yönettiğini belirterek, “Bir kişiye fiyat verdim. 500 bin TL dedim ama sanırım rakam biraz yüksek geldi, sorduktan sonra çabuk ayrıldılar. Ben, zaten bu motosikleti satmak için değil hobi amaçlı yaptım. O yüzden üç yılda el emeğiyle ahşaptan yapılan bu motosiklete paha biçemiyorum” dedi.