Uluslararası resim çalıştayı start aldı

Taşköprü Belediyesi, kültür-sanat projeleri kapsamında düzenlediği 1. Uluslararası Resim Çalıştayı start aldı. 

  • 629
Uluslararası resim çalıştayı start aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 ayrı ülkeden 18 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek olan çalıştayda sanatçılar, 1 hafta boyunca ilçenin çeşitli mekanlarını resmedecekler. İlk olarak Belediye Başkanı Arslan’ı makamında ziyaret eden uluslararası ressamlar, düzenlenen gezi ile ilçe merkezi ve köyleri gezdi. Akabinde ise ressamlar, Cumhuriyet Meydanı’nda çocuklara ve vatandaşlara açık olarak atölye çalışmasına başladılar.

Programda konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, bir toplumun gelişiminin sanata ve sanatçıya verdiği önemden anlaşılacağını belirterek ilçelerinde de özellikle genç kuşağın sanata bakışına katkı sağlamak amacıyla böyle bir etkinliği ilk kez düzenlediklerini kaydetti.

Çocuklar ise resim çalıştayına büyük ilgi gösterdi. Yerli ve yabancı ressamlar atölye çalışması sırasında Taşköprülü vatandaşlara resim sanatıyla ilgili bilgiler verdi.

Taşköprü Belediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Resim Çalıştayı, 24 Haziran Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda ortaya çıkan eserlerden oluşan resim sergisi ile sona erecek.
Çalıştayın küratörlüğünü ise Aynur Açıkgöz üstleniyor.