Valilik restorasyon çalışmaları sürüyor

Kastamonu'nun 115 yıllık en güzel binasında restorasyon çalışması sürüyor.

  • 676
Valilik restorasyon çalışmaları sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Hükümet Konağı; Projesi, Kastamonu Valiliği görevinde de bulunan Sırrı Paşa’nın oğlu Mimar Vedat Tek tarafından hazırlanan ve 1 yılda tamamlanan Vilayet binası 1 Eylül 1901 yılında da Vali Enis Paşa tarafından hizmete açılmıştır. 
 
O günden bu yana Hükümet Binası olarak kullanıma devam eden 115 yıllık binada geçtiğimiz yıl başlatılan güçlendirme ve restorasyon çalışması tüm hızıyla sürüyor.

İl Özel İdaresi tarafından yürütülen projenin geldiği aşama ve son durum Genel Sekreter Tahir Zafer Karahasan tarafından yerinde incelendi. 
 
Genel Sekretere inceleme sırasında yüklenici firma İŞ-SAN İnş. Yetkilisi Mimar Ertuğrul Öztürk ile İl Özel İdaresi teknik personeliyle, Proje Müellifi Mimar Nuray Yücel eşlik etti. 
 
Binada yapılan işleri yerinde gören ve proje üzerinde yapılanları ilgili teknik elemanlar ile yüklenici firma yetkilileriyle tetkik eden Genel Sekreter Karahasan; "Kastamonu’nun gözbebeği bu tarihi yapımız bilindiği gibi 115 yıllıktır. Bizim amacımız daha birçok neslin bu güzellikleri görebilmesidir. 
Bu yüzden en küçük bir detayı bile atlamadan orijinal yapısına uygun olması için çok titiz ve dikkatli çalışıyoruz. En ufak bir detaya bile gereken önemi veriyoruz. Tarihi dokusuna ve kimliğine en uygun biçimde yenileme çalışmaları süren binamızı en kısa sürede hizmete açmak istiyoruz."

Tarihi binalarda yapılan bu çalışmaların yavaş ilerlemesinin aslında yapılan işe ne derece önem verildiğinin göstergesi olduğunu ifade eden Genel Sekreter, devam eden çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığını ve yenileme işinin olabildiğince hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

Cebrail KELEŞ