Acı Haber Geldi, Oya Aydoğan...

Boğazına takılan patatesi çıkartmak isterken aort damarı yırtılan ünlü oyuncu Oya Aydoğan...

  • 3985
Acı Haber Geldi, Oya Aydoğan...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boğazına takılan patatesi çıkartmak isterken aort damarı yırtılan ünlü oyuncu Oya Aydoğan, hayatını kaybetti. Acı haberi ise Aydoğan'ın tedavi gördüğü hastane yetkilileri verdi.

Evinde patates kızartması yerken fenalaşan Oya Aydoğan acil olarak hastaneye kaldırılmış, yapılan incelemelerin ardından ünlü oyuncunun aort damarının yırtıldığı anlaşılmıştı. 12 saat süren ameliyata alınan ünlü sanatçı, yaklaşık 94 saat yoğun bakımda uyutulmuştu. Beyninde çok sayıda ödem tespit edilen Aydoğan'ın tedavisine başlanmış, tedaviye yanıt vermeyen Aydoğan uyutulmuştu. Ünlü oyuncu Aydoğan bu sabah hayatını kaybetti.

Liv Hospital Sağlık Grubu'nca yapılan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:
"7 Mayıs 2016 Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine 'Akut Asendan Aorta Diseksiyonu' tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan’ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir."

OYA AYDOĞAN KİMDİR?
Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 yılında Erzincan’da doğdu. Dört kişilik bir ailenin en küçük üyesi olan Oya Aydoğan'ın çocukluğu Beyoğlu'nda geçti.
Ortaokulu, Ste. Pulchérie'de, liseye ise Notre dame de Sion'da okudu.Oya Aydoğan sinemaya 1972 yapımı 'Kabadayılar Kralı' ile başladı.
Aydoğan, 1975 yılında 'Alev Gün' takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında düzenlenen 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birincilik ipini göğüsledi.1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir kararla boşandı.
80'li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera karşısına geçti. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir de oğlu oldu. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında Bez Bebek dizisi ile döndü.
Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği 'Şekerli Kahve' isimli televizyon programı ile izleyici karşısına çıktı.
2015 yılında romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede' ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta oyuncu kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırdı.