Ahmet Şafak, Fetih Şöleninde Konser Verecek

Bu yıl 26'ıncısı kutlanacak olan Fetih Şöleninde, ünlü sanatçılar Ahmet Şafak ve Atilla Yılmaz konser verecek.

  • 539
Ahmet Şafak, Fetih Şöleninde Konser Verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et



Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi tarafından kuruluş tarihi olan 1989 yılından bu yana 25 yıldır kutlanan Fetih Şölenini, 26’ıncısı bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanacak.



TÜRKAV Kastamonu Şubesi, İstanbul’un Fethi’ni kutlama ve Fatih’in Kastamonu’dan gelin giden annesini anma amacıyla Kastamonu’da Fetih Şöleni adı altında kapsamlı programlar düzenleyecek.



Bu yıl 26’ıncısı düzenlenecek olan Fetih Şöleni, Kastamonu Ülkü Ocakları ile birlikte düzenlenen ortak program kapsamında kutlanacak. Çeyrek asırlık köklü bir geleneğe sahip TÜRKAV, Fetih Şöleni Haftası etkinliği, 22 Mayıs Cuma günü Kastamonu İsmail Bey Camii’nde Cuma Namazı çıkışı yapılacak olan hatim duası ve vatandaşa tatlı ikramıyla başlayacak. Kutlamalar, 24 Mayıs Pazar günü Kastamonu Atatürk Spor Salonu’nda saat 18.00-22.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek olan konser programı ile devam edecek. Fetih Şöleni, 29 Mayıs Cuma Günü Kastamonu Kırkçeşme Mahallesi’nde bulunan Selçuk Hatun (Hatun Sultan) Türbesi’ne yapılacak olan ziyaretle sona erecek.



Kutlamalar çerçevesinde Pazar gün ki etkinlikte, Türkiye’de ve Türk Dünyası’nda büyük bir hayran kitlesine sahip ve sahne alacak. TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Doç. Dr. Cevdet Yakupoğlu, Fetih Şölenine tüm Kastamonu halkını davet ederek, şunları söyledi:



“Bizler, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı yönetimi ve mensupları olarak her yıl Fetih Şöleni Haftası’nda, hem Türk Devleti’nin göz bebeği olan şehirlerarasına İstanbul’un da katılmasını kutluyor, hem bu fethi gerçekleştiren Sultan Fatih’i anıyor ve hem de Fatih ve fetihle çok yakın tarihî bağları olan Kastamonu’nun bu hadisedeki rolünün önemi hakkında Kastamonu kamuoyunu bilgilendirme görevini icra ediyoruz”



Kastamonu’nun Fatih ve fetihle olan bağı hakkında gençlerin iyi bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Yakupoğlu, “Kastamonu halkı ve özellikle de yeni kuşaklar, Sultan Fatih’in Kastamonu ile olan bağlarını iyi bilmelidir. Bu büyük Türk hükümdarının babası Sultan II. Murad’ın, Candaroğulları hükümdarı İsfendiyar Bey’in güzel torunu Halime Hüma Hatun ile evlilik yaptığını ve bu evlilikten doğan çocuklardan biri olan Şehzade Mehmed’in geleceğin Fatih Sultan Mehmed’i olduğunu Kastamonulular unutmamalıdır. Fatih’in halası Selçuk Hatun’un da İsfendiyar Bey’in oğlu İbrahim Bey’le evlenerek Kastamonu’da uzun yıllar yaşamış olduğunun ve bu evlilikten doğan çocukların vefat etmesi üzerine Kastamonu’da bir türbe yaptırıldığının da bilinmesi gerekiyor. Buna ilaveten Kastamonu’da eserler inşa ettirmiş olan büyük hayır sahibi Candaroğlu İsmail Bey Fatih’in dayısıdır. Kastamonu’nun kan dökülmeksizin Osmanlı sınırlarına katılmasında bu beyin akılcı politikalarının katkısının altı her zaman çizilmelidir. Ayrıca Fatih’in oğullarından Cem Sultan da bir süre Kastamonu valiliği yapmıştır. Bu vesileyle Fatih’in annesi, halası ve dayısı ile Kastamonu’daki diğer akrabalarını burada rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.



VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)