"2017'de Kastamonu'yu güzel günler bekliyor"

Kastamonu'nun en önemli sorunlarının ulaşım ve sağlık olduğunu ifade eden Uluay "Sağlıkta yaşanan sıkıntıları yeni hastanemiz ile çözmüş olacağız. 2017 yılında inşallah Kastamonu'yu daha güzel günler bekliyor" dedi.

  • 2252
&quot2017'de Kastamonu'yu güzel günler bekliyor"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Kastamonu Anadolu Hastanelerine bağlı Özel Anadolu Diyaliz Merkezi’nin SGK tarafından anlaşmasının iptal edilmesi ve sonrasında yaşanan sürecin ortaya bir mağduriyet çıkardığını kabul ettiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, mağduriyetin daha da büyümeden çözüldüğünü ifade ederek, birkaç ay içerisinde yeni hastanenin açılmasıyla birlikte yaşanan mağduriyetlerin giderileceğini vurguladı.

Özel Kastamonu Anadolu Hastanelerine bağlı Özel Anadolu Diyaliz Merkezi’nin SGK tarafından anlaşması iptal edilerek özel hastaneler listesinden çıkarılmıştı. Diyaliz tedavisi gören hastaların başvurusu sonucunda diyaliz merkezi tekrardan hasta kabulüne başlamıştı. İlk andan itibaren konuyu yakından takip ettiklerini kaydeden AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, vatandaşın mağdur edilmemesi noktasında alınması gereken önlemleri aldıklarını, almaya da devam edeceklerini söyledi.

“ANADOLU HASTANESİ İLE İLGİLİ BİZİM YERELDE YAPABİLECEĞİMİZ FAZLACA BİR ŞEY YOK”
Kastamonu’da en önemli sorun ulaşım ve sağlık olduğunu, bu gerçeğin farkında olduklarını kaydeden AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, geçen hafta Anadolu Hastanesi’nde yaşanan sıkıntının ileri boyuta taşınmadan çözüldüğünü söyledi. Yaşanan durumun Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendilerine ekran karartma olarak bildirildiğine dikkat çeken Halil Uluay: “Özellikle hastanenin diyaliz bölümünün anlaşmasının iptal edilmesi sonrasında bir mağduriyet yaşandı. Sağlık Bakanlığımız, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğimiz ve hastanenin yetkilileri bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Diyaliz bölümün anlaşmasının iptal edilmesi sonrasında vatandaşlarımızın mağduriyetinin artacağı bir kez daha görüldü. Yaptığımız görüşmelerin akabinde diyaliz ile ilgili sorun çözüldü. Bu konuda daha fazla bir şey söylemenin doğru olacağını düşünmüyorum. Anadolu Hastanesi ile ilgili bizim yerelde yapabileceğimiz fazlaca bir şey yok. Şu an yürüyen mücadeleyi göz önünde bulundurursak olaya müdahil olma şansımız da yok. Yapılan her türlü işlem artık bir devlet refleksi haline geldi. Soruşturmalar, araştırmalar ve incelemeler hukuk kuralları çerçevesinde devam ediyor. Sonrasında hangi çalışmalar olur bunları kestirmek zor ki bu konuda görüş bildirmek de doğru değil. Sağlık konusunda bir sorun yaşıyoruz doğru ancak yeni hastanemiz açılmak için gün sayıyor. Kaba inşaat bitti sayılır. Kamu Hastaneler Genel Sekreterliğimizin teşrifat alım çalışmasını başlattığını biliyorum. Eylül ayında inşaat aşaması tamamen bitecek en geç sene sonunda yeni hastanemize taşınmış olacağız. Tekrar söylemek gerekirse Kastamonu’nun en önemli sorunu ulaşım ve sağlıktı. Sağlıkta yaşanan sıkıntıları yeni hastanemiz ile çözmüş olacağız. 2017 yılında inşallah Kastamonu’yu daha güzel günler bekliyor” diye konuştu.

“KARADENİZ SAHİL YOLU’NUN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ORTAYA ÇIKTI”
Cide’de aşırı sağanak yağış sonrası beklenmeyen bir afet yaşandığını dile getiren Halil Uluay: “Sağanak yağış sonrası oluşan heyelanlar nedeniyle de çok sayıda ev çöktü. Cide’de ilçe merkezi dahil olmak üzere birçok köyde insanlar evlerinde mahsur kaldı. Bartın-Cide-İnebolu karayolu sel nedeniyle sular altında kalarak araç trafiğine kapandı. Afetin ilk olduğu saatten itibaren kurumlarımız insanüstü çaba ile yaraları sarmaya çalıştı. Hasar tespit çalışmaları hala devam ediyor ve hasar tespit çalışmaları tamamlandığında ilgili bakanlıklarımız ile görüşüp zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için ödenek çıkarılmasını sağlayacağız. Ön çalışmalar yapıldı ancak tam olarak hasarın maddi boyutu ortaya çıkarılamadı. Yaşanan sel felaketi ile Karadeniz Sahil Yolu’nun önemi bir kez daha ortaya çıktı. Karadeniz Sahil Yolu yapılmış olsaydı belki de bu kadar büyük mağduriyetler yaşanmayabilirdi. Bölgedeki ulaşımın standardının yükseltilmesi gerektiğinin önemini gördük. Ulaşım ile ilgili çalışmalarımız Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı nezdinde devam ediyor. Sürecin hızlandırılması için tempomuzu arttıracağız” şeklinde konuştu.

“CEMAATLER ÜZERİNDEN OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN ALGIYI DOĞRU BULMUYORUM”
Fethullahçı Terör Örgütü mensupları tarafından 15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi sonrasında özellikle cemaatler üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ve bu algıyı kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren Uluay şöyle konuştu:
“İslami kimlik içindeki cemaatlerin zaman içinde FETÖ gibi bir terör örgütüne dönüşebileceği kaygısıyla bir takım söylemler ortaya çıktı. Bu tür söylemlerin doğru olmayacağını düşünüyorum. Çünkü 15 Temmuz’da FETÖ mensupları insanların üzerine ateş açarken, diğer sivil toplum kuruluşları meydanlarda darbecilere karşı mücadele ediyorlardı. Sivil toplum kuruluşlarımız şehit vererek, ülkeyi korudular. Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin birer teminatı olduğunu düşünüyoruz. FETÖ yüzünden bütün İslami cemiyetlere aynı bakış içinde olmamamız gerekiyor.”

“ÜZERİMİZE FETÖ ETİKETİ YAPIŞTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR”
3 yıl önce konağın İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen konak için tahliye kararı gönderildiğini belirten Kuzeyyıldızı Eğitim, Bilim, Kültür, Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Mazak ise tahliye kararına tepki göstererek:  “3 yıl önce konağı İl Özel İdaresi’nden tahsisli olarak alarak sahip çıktık. Yaklaşık 35 bin lira harcama yaptık. 3 yıl boyunca hep Konak için çalıştık. Kira sözleşmemizde bize çıkın dendi. İl Genel Meclisin kararıyla bayramdan sonraya ertelendi.  Cemaat bağlantısı gerekçe gösterilerek konağın boşaltılması istendi. Bize de aynı muamele yapılıyor. Üzerimize etiket yapıştırılmaya çalışılıyor. Üzerimize yapıştırılmaya çalışılan etiketi temizlemek için uğraşıyoruz” açıklamasında bulundu.

Kuzeyyıldızı Eğitim, Bilim, Kültür, Sanat ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Mazak’ın açıklamalarına cevap veren AK Parti İl Başkanı Halil Uluay ise prosedürü bilmediğini, devletin işleyişine müdahale etmelerinin mümkün olmadığını ancak konunun tam olarak anlaşılması için çalışma yapacağını söyledi.

Kazım BOLAT