Ak Gençlik: "Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"

Ak Parti Kastamonu Gençlik Kolları İl Başkanlığı basın açıklamasında bulundu.

  • 667
Ak Gençlik: &quotVar gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"20. yüzyıl içerisinde gerçekleşen iki dünya savaşı, insanlığa acı, ve gözyaşından başka bir şey bırakmamıştır. Yaklaşık 50 Milyona yakın insanın öldüğü, on milyonlarca insanın yurtsuz kaldığı 2. Dünya Savaşından sonra New York’ta toplanan Dünya Devletleri 10 Aralık 1948 yılında İnsan Hakları evrensel bildirisini kabul etmişlerdir. Bildirinin kabulünden sonra her yıl 10 Aralık İnsan Hakları günü olarak kutlanmaktadır.

10 Aralık tarihi bizim nazarımızda dünya devletlerinin insan hak ve hukukuna riayet edeceğini, evrensel barışın ne pahasına olursa olsun korunacağının teminatıdır. Ancak emperyalist ve zalim yöneticiler bu ahitleşmeye uymayarak bugün dünyanın dört bir yanında insanlık için tarif edilemeyecek bir yıkımın müsebbibi olmaktadırlar. Yanı başımızda yaklaşık altı yıldır devam eden savaşta, insanoğlunun bugüne kadar görmediği bir katliam tüm çıplaklığıyla ortadadır.

Dünya huzuru ve barışının tesisi için onlarca asırdır gayret eden ecdadımız gibi bugün bizlerde aynı özveri ve samimiyetle çalışmaktayız. Zulüm yeryüzünde bitinceye kadar, mazlumların ahı dininceye kadar var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Huzurun, kardeşliğin, barışın ve güvenin tesis edildiği yeni bir dünya umuduyla bütün vatandaşlarımızın İnsan Hakları gününü tebrik ederiz."