AK Parti'li Külünk: 'Yunan işgali ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark yoktur'

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 'Yunan işgali ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark yoktur' dedi.

  • 602
AK Parti'li Külünk: 'Yunan işgali ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark yoktur'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Üniversitesi Aktif Gençlik Topluluğunun “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi” konulu konferansına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı.

Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yunan işgali ile 15 Temmuz arasında hiçbir farkın olmadığını belirterek, “İngilizlerin İstanbul’a attığı bomba ile bunların Meclis’e attığı bomba aynıdır” dedi.

15 Temmuz’un darbe olmadığını savunan Külünk, şöyle konuştu: “15 Temmuz darbe falan değildir. 15 Temmuz ne 27 Mayıs, ne 12 Mart, ne 12 Eylül, ne de 28 Şubat’tır. Saydığım 4 darbe batı ittifakına amade kılınmış Ankara yönetiminin sistem dışına çıkarak millileşmesi karşısında devşirmelerin bu ülkenin batı ittifakına tekrar amade kılmak için ayar çekme çabasıdır. Türkiye’yi darbelerle yeniden istedikleri yere getirmek istiyorlar. 15 Temmuz diğer dördüyle alakası olmayacak kadar daha derin. 15 Temmuz Cumhuriyetin intikamını, Birinci Meclisin intikamını, 29 Ekim 1923’ün intikamını bizden almak üzere yapılıyor”

Birinci Meclisin İngilizlerin sömürücü anlayışından Osmanlı’yı kurtararak Türklerin bir kez daha bağımsızlığını ilan etmesini sağladığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Külünk, “Cumhuriyetin kuruluşundan 93 yıl geçtikten sonra bu ülkenin bağımsızlığının intikamını, bu işgalci yaklaşım 15 Temmuz akşamı almaya çalıştı. NATO ittifakına dahil olduğumuz günden bugüne kadar 65 yıllık mazide bu devletin içine sızmış örgütlerin en önemlisi olan FETÖ’cü yaklaşım tarafından bizden Cumhuriyetin intikamını almaya çalıştılar. 15 Temmuz devletimizi çökertip bizi sömürgeleştirme girişiminin adıdır” diye konuştu.

Türklere İngilizlerin bile boyun eğdiremediğine dikkat çeken Külünk, “Biz, İngilizlere bile boyun eğmedik, bunlara mı boyun eğeceğiz. O gece İstanbul ve Ankara’da ayağa kalkan halk, Mustafa Kemal’in ‘Geldikleri gibi giderler’ sözüyle ortaya koyduğu fotoğrafı 95 yıl sonra güncelledi. Yunan işgali ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark yoktur. İngilizlerin İstanbul’a attığı bomba ile bunların Meclis’e attığı bomba aynıdır. 15 Temmuz, 2001 finansal krizinin terör versiyonu. 15 Temmuz, 28 Şubat’ın devamıdır. 15 Temmuz Türkiye’yi her anlamda teslim alarak İslam dünyasına şekil verme girişimi” şeklinde konuştu.

"Gülenizim, İslam’ı Hristiyanlaştırma projesi"

FETÖ’nün silahlı terör örgütüne dönüşeceğinin altını çizen Külünk, “15 Temmuz gecesi Kandil’den terör örgütü yöneticilerine ‘harekete geçmeyin, bekleyin’ talimat verildi. Bugün kaçakların bir kısmı Kandil’de, bir kısmı PKK ile birlikte. Bu örgütü bir gün Taliban örgütünün bir diğer versiyonu olarak göreceğiz, silahlı terör örgütü olarak” ifadelerini kullandı.

FETÖ örgütünün İslam’ı Hristiyanlaştırmak istediğini savunan Külünk, şunları söyledi: “Bu örgütün fikri bir temeli var. ‘Gülenizm’ Gülenizim, İslam’ı Hristiyanlaştırma projesi. 1998’de Vatikan’da Papa’nın elini keyifle öpüşüne, yazdığı mektuplara bakın. İslam’ı Hristiyanlık gibi felsefik, folklorik bir akım haline dönüştürmek istemiştir. Asya’yı üçüncü bin yılda Hristiyanlaştırma projesidir. Bu stratejinin müttefiki kendini kardinal gören ‘Kandilvanya’daki alçaktır”

FETÖ’nün CHP’yi ele geçirdiğine işaret eden Külünk, şunları kaydetti: “Bu örgüt, 15 Temmuzdan sonra etrafı tel örgülerle çevrildi ama bitmedi. Yedeği sahneye çıkarılana kadar bu örgütten istifa etmeye devam edecekler. Referandum sürecisini bu örgütle yürütüyorlar. AK Parti’yi teslim alamayan bu yapı, CHP’yi teslim aldı. Devlet beyi teslim alamayan bu yapı, HDP’yi teslim aldı”

“Türkiye merkez güçtür. Dünya Türkiye üzerinden şekillenir"

Referandumda ‘evet’ çıkmasıyla devletin daha pratik hareket edeceğine işaret eden Külünk, devletin bağırsaklarını temizleyeceklerini kaydetti.

Türkiye’nin merkez ülke olduğunu vurgulayan Külünk, “Türkiye merkez güçtür. Dünya Türkiye üzerinden şekillenir. Dünya Türkiye’yi hesap etmeden hiçbir hesap makinesi kullanamaz, kullanamamıştır, kullanamayacaktır. Kendi dünyanız da ümitsizliğe yer vermeyin. Kendi dünyanız da olumsuzluğa yer vermeyin. Biz büyük bir milletiz, biz büyük devletiz” dedi.

“Birinci hedefimiz 2023’te dünyanın en güçlü 10 ülkesinden birisi olmak” diyen Külünk, şöyle devam etti: “Bu devletin birinci hedefidir. İkincil hedef dünyanın 5 büyük ülkesinden biri olacağız. Birini 2023’te olacağız öbürünü de 2053’te olacağız. Bunları kim başaracak biz başaracağız. Ne şanslıyız ki Erdoğan gibi bir lider ile aynı hattayız. Kastamonu’da olmanın heyecanı bir başkadır. Şaban-ı Veli Hazretleri var burada. Şaban-ı Veli Hazretlerini anlarsak Anadolu’da ne yapmamız gerektiğini anlarız. Şaban-ı Veli Hazretlerini anlarsak Anadolu topraklarına Medine’den, Mekke’den gelen bu ruhun bu rüzgarın ne anlama geldiğini anlarız. Bu Müslüman Türk milletini de tarihsel sorumluluğunu anlarız. Bu nedenle bir kez daha siz değerli hanımefendilere beyefendilere teşekkür ediyorum”.