Ak Parti'li Namlı "Demiryoluna karşı değilim, önceliğimiz İnebolu Limanı dedim"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, demiryoluna karşı olmadıklarını belirterek, önceliklerinin İnebolu Limanı olduğunu söylediğini belirtti.

  • 1750
Ak Parti'li Namlı &quotDemiryoluna karşı değilim, önceliğimiz İnebolu Limanı dedim"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir iftar programında MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı’nın açıklamalarına değinen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, sözlerinin çarptırıldığını belirterek, “Sayın başkanın açıklamaları çok talihsiz buluyorum. Benim sözlerimi saptırıyor. Benim sözlerimdeki amacın bu olmadığını kendisi de, kamuoyu da çok iyi biliyor” dedi.

Namlı, demiryoluna karşı olmadığını, sadece önceliklerinin İnebolu Limanı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz hafta demiryolundan önce limanın büyütülmesi yani büyük kapasiteli ithalat ve ihracat gemilerinin gelmesine yeterli hale getirilmesi gerektiğini söyleyip önce liman sonra demiryolu demiştim. Ancak görüyorum ki bazı arkadaşlar ya yazılanları doğru okumamış ya da bilerek sırf siyaset için benim demiryoluna karşı olduğum gibi bir izlenim yaratmaya çalışmaktadırlar. Her şeyden önce şahsımın hatır için değil Allah için doğruları konuşacağımı bütün Kastamonu bilir. Burada da görüldüğü gibi geniş hinterlandı olmayan yani bir üretim merkezi veya büyük bir liman bağlantısı olmayan demiryolu ağı yok. Bizim avantajımız Ankara ve İç Anadolu Bölgesine en yakın liman bizim İnebolu Limanımız. Ankara ve İç Anadolu, Samsun’dan daha çok İnebolu Limanının hinterlandı yani bir nevi kapsama alanı. Biz, Kastamonu olarak ne kadar çok üretim yaparsak yapalım geniş bir hinterlandı olan büyük bir limanımız olmadığı sürece Demiryolu hedefine ulaşamayız. Hiçbir zaman demiryolu yapılmasın diye bir ifadem olmadı, olmaz. Lakin öncelikleri bilelim. Önce gündemi liman ve yol olarak belirleyelim ki, sanayi özellikle mermer, orman ürünleri ve madencilik sanayimiz gelişsin göreceğiz ki limanın paralelinde demiryolu kendiliğinden ihtiyaç hissettirecek ve kimsenin söylemesine gerek kalmadan yapılacaktır” dedi.