Bakan Eroğlu, 11 müjde ile geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 128 Milyon TL tutarındaki 11 müjde ile Kastamonu'ya geliyor.

  • 2332
Bakan Eroğlu, 11 müjde ile geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu’ya 20 tesis kazandırılıyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kastamonu programı kapsamında Tosya ilçesi ve merkezde düzenlenecek toplu temel atma merasimlerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından inşa edilecek olan toplam 20 adet tesisin temellerini atacak.

Bakan Eroğlu, 29 Mart Çarşamba günü Kastamonu’da düzenlenecek olan toplu temel atma merasimleri ile 390 milyon TL yatırım bedelli 20 adet tesisin temelini atacak.

Kastamonu’ya 390 Milyon TL’lik 20 tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilk olarak saat 09.30’da Tosya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Akbük Barajı ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak.

Daha sonra Kastamonu Merkez’e geçecek olan Eroğlu saat 13.30’da Kuzeykent Pazar Yeri’nde düzenlenecek temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Kırık Barajı, Obrucak Sulaması, Hanönü Gökçeağaç Barajı ve Sulaması, Taşköprü Çay Barajı, Pınarbaşı Aşağısökü Barajı ve Sulaması, İhsangazi Sevindik Göleti ve Sulaması ile 10 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu aynı merasimde OGM tarafından yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.

Bakan Eroğlu, Kastamonu’da düzenlenecek merasimlerde 20 aileye gelir getirici tür sertifikası ve 30 aileye de Orköy sertifikası verecek. Ayrıca badem, ceviz, Türk fındığı, karaçam, sarıçam ve alıç fidan türlerinden oluşan toplam 4 bin adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak

Katamonu’ya menba kalitesinde içmesuyu sağlanıyor

Bakan Eroğlu tarafından temeli atılacak Kırık Barajı’ndan temin edilecek 14 milyon metreküp su ile şehrin 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı karşılanacak. 390 milyon TL yatırım bedelli tesislerle toplam 146 bin 270 dekar zirai arazi suya kavuşacak. 23 bin 790 dekar alanın sulama şebekesi kapalı basınçlı hale getirilerek, modern sulama sistemine dönüştürülecek. 48 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca 3 ilçe ve 10 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.

Kastamonu’ya son 5 yılda 864 Milyon TL’lik 84 müjde

Bakan Eroğlu programı çerçevesinde ayrıca 8 Haziran 2013, 19 Aralık 2015 ve 29 Haziran 2016 tarihlerinde Kastamonululara verdiği 736 milyon TL’lik 73 müjdeye ilave olarak 128 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Kastamonululara toplam 864 milyon TL yatırım bedelli 84 müjde vermiş olacak.

Müjdeler arasında sulama, taşkın koruma tesisi, fidan üretimi, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi, Cide bal ormanı, Küre Dağları Milli Parkı Ilıca Şelaleleri Günübirlik Kullanım Alanı çevre düzenleme çalışmaları, Şehit Şerifebacı Tabiat Parkı’nın aydınlatma çalışmaları ve yürüyüş parkuru, Ilgaz Dağı Milli Parkı’nda alt yapı tesislerinin bakım ve onarımları ile  2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.