Bakan Eroğlu, Tosya'da konuştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Gelir Getirici Tür ve Orköy kredi sertifikalarının dağıtım törenine katıldı. Eroğlu, ayrıca ilçede bazı tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

  • 702
Bakan Eroğlu, Tosya'da konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törene Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri, Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve vatandaşlar katıldı. Sertifika töreni sonrasında ilçede Devlet Su İşleri tarafından yapılacak Akbük Sulama Göleti temel atma töreni yapıldı.

Bakan Eroğlu törende yaptığı konuşmada, "Batı Karadeniz Gelişim Projeleriyle Batı Karadeniz’e yaklaşık 11-12 milyarlık katkı sağlayacağız. Kastamonu’ya 15 baraj ve gölet, 11 sulama tesisi, 60 dere ıslahı, 22 mesire yeri ve birçok tesis yapılacak. Tosya’ya bugün üç önemli tesisin açılış ve temelini atmak için geldik. Başta ülkemize ve Kastamonu’ya sonra da Tosya’ya bu tesisler hayırlı olsun" dedi.

16 Nisan’da yapılacak referandumda Tosya’dan ’evet’ sözü alarak konuşmasına devam eden Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz bundan önceki dönemde tüm partilerin katılımıyla ’katılımcı bir anayasa değişikliği yapalım’ dedik. Fakat CHP her zaman olduğu gibi gene caydı. En son çare olarak ’bu anayasa Türkiye’nin önünü tıkıyor’ dedik. Sayın Genel Başkanımız Binali Yıldırım ile Devlet Bahçeli bir araya geldi. ’Mesele memleket meselesiyse gerisi teferruattır’ dediler. Geçmişte istisnalar hariç, başbakanla cumhurbaşkanları arasında hep sorun olmuştur. Biz zaten bunun için değişiklik istiyoruz. Bu sistemde kavga, ekonomik kriz, kısa vadeli hükümetler ve hep geriye gidiş var. Biz AK Parti olarak bu sıkıntılı duruma son vermek istiyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmak için ve daha çok çalışmak için siz Tosyalı vatandaşlarımızdan ’evet’ sözü istiyoruz. Allah bizleri utandırmasın."

Konuşmaların ardından tesislerin temel atıldı, Orköy kredi sertifika dağıtımı gerçekleştirildi.