Başkan Babaş, Esentepe Mahallesi'nde açıkladı!

Başkan ile Çay Sohbetleri adı altında düzenlenen etkinlikte Esentepe Mahallesi'ne konuk olan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

  • 1177
Başkan Babaş, Esentepe Mahallesi'nde açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mahalle sakinleri Başkan Babaş’tan otobüs seferlerinin arttırılmasını, mahallede güvenlik önlemlerinin arttırılmasını, alt yapı sorunları ile aydınlatma eksikliklerinin giderilmesini istedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ‘Başkan ile Çay Sohbetleri’ programı kapsamında Esentepe Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleri Başkan Babaş’a taleplerini doğrudan iletme fırsatı buldu.

Mahalle sakinlerinin sorularından önce konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, tek gayelerinin Kastamonu olduğunu ve Kastamonu’nun sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Belediye olarak devletin sağladığı imkanlar dahilinde büyük hizmetler verdiklerini ve bu hizmetlerin başında sosyal yardımlar bulunduğunu kaydeden Başkan Tahsin Babaş: “İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza her fırsatta destek olmaya çalışıyoruz.  İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bize başvuru yapsınlar. Belediye olarak ihtiyaç sahibinin her türlü ihtiyacını karşılıyoruz.  Bu konu hassas davranıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahibi ise vatandaş, elimizden gelen her türlü yapmaya gayret gösteriyoruz. Yaşlılarımıza evde bakım hizmeti veriyoruz. Evindeki bulaşığına, bozulan ampulünün değiştirilmesine, yataklarının toplanmasına, boyasına kadar her türlü yardımı yapıyoruz. Şuanda 100 civarında yaşlımıza hizmet veriyoruz. Allah kimseyi düşürmesin ama düşerse de belediye olarak elimiz her zaman yaşlılarımızın onların yanında” dedi.

“CENAZE HİZMETLERİNDE İDDİALIYIZ”

Sosyal belediyeciliğin gerektirdiği hizmetler arasında yer alan cenaze hizmetlerinde de iddialı olduklarını ifade eden Başkan Babaş: “Kefeninden, mezar tahtasına kadar her şeyini temin ediyoruz. Hiç çekinmeden belediyemize müracaat etmesini istiyorum. Hiçbir bedel almadan her türlü hizmeti veriyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun cenazeyi gönderiyoruz. Bu konularda çok hassasız. Erzurum’dan Sivas’a, Antalya’ya kadar hiç sorgulamadan cenazeyi gönderiyoruz.  Eğer cenazeniz başka bir şehirdeyse oranın belediye başkanını arıyorum, kimsenin cenazesini başka diyarlarda bırakmıyoruz diye konuştu. 

“ÇOCUKLARINIZ MUTLAKA BİR SANAT SAHİBİ OLSUNLAR”

Kastamonu’da önemli bir sorunun istihdam sorunu olduğunu ancak nitelikli eleman sorununun bir tülü çözülemediğinin altını çizen Başkan Babaş: “Bizden en çok istihdam talep ediliyor. Mutlaka bir meslek edinmemiz gerekiyor. Ne iş olursa yaparım olmaz. Böyle bir düşünce dünyanın hiçbir yerinde yok. Velilerimizden ricam çocuklarınızı mutlaka meslek sahibi yapmalarıdır.. Sanat sahibi olduktan sonra iş konusu daha kolay oluyor” şeklinde konuştu. 

KENTSEL DÖNÜŞÜME ANKET ÇALIŞMASI

Kastamonu il genelinde başlatılan ve depreme dayanıksız riskli binaların yenilenmesi amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Tahsin Babaş, vatandaşlardan gelen kentsel dönüşüm taleplerinin birlik olduğu takdirde mutlaka değerlendirmeye alındığına işaret etti. Esentepe Mahallesi için de ileriye dönük kentsel dönüşüm projesi ilgili ortak mutabakat sağlanmasının önemine dikkat çeken Başkan Babaş: “İleriye yönelik kentsel dönüşüm için fikir birliği gerekiyor. Esentepe Mahallesi’nde bulunan binalar tek tip. Mahallede ada bazında imar yapılabilir. Bunu ben tartışmaya açıyorum. Mahalledeki binaların çoğu depreme dayanıksız riskli binalardan oluşuyor. Mevcut binaların mutlaka yenilenmesi gerekiyor. Bunu da siz talep ederseniz olur. Halkın yüzde yüz memnuniyeti bizim için önemli. Kentsel dönüşüm için ev ev anket yaptıracağım. Tek tek soracağım. Çıkan sonuca göre de hareket edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Başkanın konuşmasının ardından mahalle sakinlerinin taleplerine geçildi. Mahalle sakinleri Başkan Babaş’tan TOKİ’ye cami yapılmasını, mahalle alt yapısının yetersiz olduğunu ve düzeltilmesini, özellikle bazı bölümlerde aydınlatma olmadığını ve aydınlatma sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini, belli noktalara güvenlik kameralarının kurulmasını ve halk otobüsü seferlerinin akşam 15.00’dan sonra yarım saate indirilmesini talep etti.

Mahalle sakinlerinin tüm isteklerini dikkatle dinleyen Başkan Babaş ise ilgili kurum müdürlerine talimat vererek gerekli çalışmaları yapılacağını kaydetti.

Kazım BOLAT