Başkan Babaş: 'İstanbul'daki dağınıklığı gidermeliyiz'

Kastamonu Kalkınma Vakfı'nın olağan genel kurulunda en samimi eleştiri Belediye Başkanı Tahsin Babaş'tan geldi. İstanbul'da yaşanan dağınıklıktan ötürü lobi oluşturulamadığını ifade eden Başkan Babaş, İstanbul'da güçlü bir birleştirici gücün oluşturulması gerektiğine vurgu yaptı.

  • 1018
Başkan Babaş: 'İstanbul'daki dağınıklığı gidermeliyiz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Kalkınma Vakfı toplantılarında enerjinin birçoğunu eleştiri üzerinde harcandığını, eleştirilere girmek istemediğini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, amaçlarının eleştirilerle zaman kaybetmek olmadığını dile getirdi.

“KASTAMONU’NUN GELİŞMESİ İÇİN FİKİR BİRLİĞİNE VARMALIYIZ”
Kastamonulu iş adamlarının Türkiye’nin birçok yerinde önemli ticaret faaliyetleri yürüttüğüne dikkat çeken Başkan Babaş: “Bu iş adamlarımızın da katkıları şehrimize doğrudan da dolaylı olarak da var. Kastamonu son yıllarda gelişiyor. Hem genel yatırımlar hem de mahalli yatırımları göz önünde bulundurursak ciddi bir çalışma olduğu görülecektir. Her zaman neleri yapılıp nelerin yapılmayacağını ilgili kişi ve kurumlarla paylaşıyoruz. Görüş alış verişlinde Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın öncü olacağına inanıyorum. Vakfın bir yapısı var. Bu yapıyı daha aktif hale getirmek bizim elimizde. Önemli olan Kastamonu’nun gelişmesi için fikir birliğine varmaktır” dedi.

“HEDEFLERİMİZİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞALIM”
Kastamonu’nun kurtuluşunun turizm üzerine olduğunu yineleyen Başkan Babaş: “Turizm üzerine ciddi adımlar atılıyor. Devletimizi, kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, Kastamonu Kalkınma Vakfımızı bu işin içerisine dahil etmemiz gerekiyor. Sadece bizim yapmamızla bir yere varmamız olmaz. Bu trendi yakalayamayabiliriz. Yaptığımızı işletebilmemiz önemli. Sürdürülebilir şekilde yaşatmak için ortak çalışma şart. Hedeflerimizi doğrultusunda çalışalım. Belirlediğimiz hedefin doğru olduğuna inanıyoruz. Şu anda kadar hedefimizle ilgili bir şikâyet almadık. Bunu gerçekleştirmek için de alt yapı çalışmalarımızı da tamamlamamız gerekiyor. Turizm çalışmasını eş zamanlı yapamazsak sonuç elde edemeyiz. Gelişmişliğin önündeki engellerden birisi de ulaşımdı. Hükümetimiz tarafından ulaşım konusunda ciddi yatırımlar yapıldı. Ilgaz Tüneli, havaalanı, Kastamonu-İnebolu Yolu ve diğer ulaşım yatırımları ciddi bir yatırımdır. Bum proje Karadeniz-Akdeniz aksı için yapılan bir projedir ve biz de Kastamonu olarak bu yatırım sonrasında oluşacak paydan hakkımızı alacağımızı düşünüyorum. Sadece parasal olarak düşünmeyelim. Genel yatırımların yanında biz de yerel yöneticiler olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“CİDDİ MANADA BİR LOBİ OLUŞTURAMIYORUZ”
Kastamonu Kalkınma Vakfı’nın İstanbul’da da bir yeri olması gerektiğini söyleyen Başkan Babaş şöyle konuştu: “İstanbul’da da çok dağınık haldeyiz. Bütünleşmemiz gerekiyor. Ciddi manada bir lobi oluşturamıyoruz. Birleşemiyoruz. Bu birleşmeyi sağlayalım artık. Vakfımız var, derneklerimiz var, federasyonumuz var, konfederasyonumuz var. Ama birleştirici bir unsuz olmağından elimize bir şey geçmiyor. Bunun için mutlaka bir çalışma yapılmalı. İstanbul’da birleşmeli ve güçlü bir lobi oluşturmalıyız. Ben bu güce sahip olduğumuza inanıyorum. Ayrıca önceliğimiz Kastamonu Kalkınma Vakfı’na bir bina tahsis edilmesi noktasında girişimlerimiz var. Kısa bir süre sonra bu tahsis gerçekleşecek” diye konuştu.

Kazım BOLAT