Başkan Babaş: 'Kanunun verdiği tüm yetkileri kullanırım'

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kanunun verdiği tüm yetkileri kullanırım dedi.

  • 1370
Başkan Babaş: 'Kanunun verdiği tüm yetkileri kullanırım'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarihi Kentler Birliği Proje ödülüne layık görülen ve yaklaşık bir ay önce ihalesi gerçekleştirilen, projeye başlanacakken mülk sahipleri ile kiracıların yargıya başvurması sonucunda bir süre ertelenen Nasrullah Meydanı projesi hakkında konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kimseyi mağdur etmek istemediklerini ancak projenin hayata geçmesi için de yasaların verdiği tüm yetkileri de kullanmaktan da geri durmayacağının altını çizdi.

Kastamonu Belediyesi Nisan ayı olağan toplantılarının ilk oturumu Tahsin Babaş başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Babaş toplantı sonrasında yürütülen çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirmelerde bulundu.

Tarihi Kentler Birliği Proje ödülüne layık görülen Nasrullah Meydanı projesi için ihaleye çıkılmasının ardından esnafların itirazı üzerine beklemeye alınmasının süreci geciktirdiğini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ortaya çıkan algıların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

“ESNAFLA KAVGA ETME NİYETİNDE DEĞİLİZ ANCAK YASAL OLARAK NE YAPABİLİYORSAK ONU YAPACAĞIZ”
Amaçlarının kimseyi mağdur etmek olmadığını kaydeden Başkan Babaş: “Orada bulunan bazı arkadaşlarımız mağdur oldukları gerekçesiyle yargıya başvurdular. Şu an için projeyi biraz durdurduk. Her ne kadar mağdur etmeyeceğimizi söylesek de süreç bizim aleyhimize ilerledi. Projenin sonuna kadar arkasında duracağız. Vatandaşlarımız anlamadan, dinlemeden, öğrenmeden kara kuşak savuruyor. Bu tür söylemler ister istemez insanların zihninde farklı algıların çıkmasına neden oluyor. Memleketimiz için güzel şeyler ortaya çıksın istiyoruz. Ama sürecin gecikmesini de istemiyoruz. Projenin daha fazla uzamaması için hukuk ne diyorsa onu yerine getirir ve yetkilerimi sonuna kadar kullanırım. Ben bu millet adına iş yapıyorum. Kişiler adına hizmet etmiyorum. Nasrullah Meydanı projesi mükemmel bir proje. Talimatı verdim. Perşembe günü tuvaletler kısmından başlıyoruz. Esnafımızla kavga etme amacında değiliz. Mutlaka bir orta yol bulup anlaşacağız. Yasal olarak ne yapabiliyorsak onu yapacağız. Ayrıca meydan projesi ile bir bütün olan Ticaret ve Sanayi Odası’nın mülkiyetinde bulunan iş yerlerini takas yöntemiyle devraldık. İş yapan esnaflarımıza geçiş süreci vereceğiz. Esnaflarımız bu geçiş sürecinde kendilerine yeni iş yerleri bulacaklar. Tahliye işlemleri tamamlandıktan sonra o kısmı yıkarak genişleteceğiz. Ayrıca Aşir Efendi Hanı ile ilgili yaptığımız proje bitti. Orayı da yapacağız. Bu projelerin tamamı bir bütün çalışmanın ürünüdür” dedi.

“BELLİ BİR KISIM PROJENİN OLMAMASI İÇİN AYAK DİRETİYOR”
Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın büyük önem verdiği Kasaplar Hali Projesi’nde yapılan tüm görüşmelere rağmen olumlu sonuç çıkmadı. Projenin Nasrullah Meydanı Projesi’nin bir bütünü olduğunu belirten Tahsin Babaş:  “Kasaplar Hali projesinde o kadar emek vermemize rağmen hala sonuca ulaşamadık. Yarıdan fazlasının rızasını almamıza rağmen belli bir kısım projenin olmaması için hala ayak diretiyor. Bu projede akıllarda soru işareti kalması için yeniden söylemek gerekirse belediyenin en ufak bir tasarrufu bulunmuyor. Bizim amacımız mülkiyet sahiplerine yardım olsun ve Nasrullah Meydanı bir bütün olarak yeni bir görünüme kavuşsun. Bu proje tamamlanabilse meydan emin olun ki daha işlevsel hale gelecek. 2 yıla yakındır sürdürdüğümüz uğraşılar sonuç vermedi. Sonuç alamayınca projede ikinci alternatife geçtik. Madem yapamıyoruz o zaman cephe yenileme ve iç mekanın yeniden restoresini gerçekleştirelim. Bu çalışmayı da yeniden projelendiriyoruz. Proje bittikten sonra mülkiyet sahiplerine sunacağız. Bunu da kabul etmezlerse yapacak bir şey yok” diye konuştu.

“SEYRANGAH VE UÇAK KAFE’DE İHALE SÜRECİ BAŞLADI”
Kastamonu Belediyesi tarafından yapımları tamamlanan ve küçük işleri kalan Seyrangah ve Uçak Kafe’de ihale süreci başlattıklarını dile getiren Belediye Başkanı Tahsin Babaş, her iki işletmenin de kira usulü ihaleye çıkacağını ifade etti.

Amaçlarının belediye olarak para kazanmak olmadığının altını çizen Babaş: “O bölgelerde yaptığımız bu yatırımlarla turizm açısında zenginleştirmek istiyoruz. Çevre Yolu’ndan Seyrangah istikametine turizm yolunu da belediye olarak biz yapıyoruz. Yol genişletme çalışmalarımız sürüyor. Artık bütün kafile otobüsleri oraya gelecek. Belki finansını biz sağlayabiliriz o bölgeden tarihi mekanlara ulaşımı sağlayacağız. Burada hakkaniyeti ön planda tutacağız. Kimsenin hakkının kimseye geçmemesi için özen göstereceğiz. Teleferik projesi başlamak üzere. Sözleşmeyi imzaladık. Saat Kulesi ve çevresi için yeniden proje yaptık. Projeye başlamak üzereyiz. Yeniden söylüyorum. Bu yatırımlar ciddi paralar kazanmayabilir. Bizim bu projeleri desteklememiz gerekiyor. Burada önemli olan işi yapacak işletmecileri bulmaktır. Hiç para almasak da önemli değil. Hem şehir parkında hem de Seyrangah’ın olduğu bölgede bulunan küçük binalarda tamamen yöresel ürünlerin satılacağı ürünler olacak. Başka ürünlerin satılmasına müsemma göstermeyeceğiz. Ne kadar başarılı oluruz bilmiyorum ama bunu yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kazım BOLAT