BBP'li Yelis "Hepimiz 'BİZ' olmaya mecburuz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yelis basın açıklamasında bulundu.

  • 584
BBP'li Yelis &quotHepimiz 'BİZ' olmaya mecburuz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yelis; "15 Temmuz hain darbe girişimi üzerinden bir yıl geçmek üzere. Vesayetin, siyasete hakim olmak ve demokrasinin siyasete verdiği yönetme hakkını gaspetme girişimine aziz Milletimiz, Gazi ve Şehitler verme pahasına müsaade etmemiştir.

Milletimiz; üzerine düşeni yapmış, yönetmeyi, siyaset üretmeyi ve en önemlisi yarınlarını siyaset kurumuna teslim etmiştir. Siyaset kurumu olarak aldığımız bu vekaleti yerine getirebilmemiz için, içinden geçtiği iç ve dış şartlar, hepimizi "BİZ" olmaya  mecbur kılmaktadır. Çıkar savaşlarının sınırlarımızın dibinde yapıldığı ortamda, Milletimizin huzur ve refahı, Devletimizin bekası için "BİZ" olmayı başarmak başta siyasetçiler olmak üzere tüm Milletimizin önceliği olmalıdır. Çağrımız bu kritik günlerde tüm Milletimizi, Meclis içi ve meclis dışı partileri bir Milli Mutabakat anlayışıyla "BİZ" olmaya davettir. Bu vesile şehitlerimize Allah'dan rahmet, gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.

"BİZ” OLMAK ÜLKÜSÜ

“Biz” olmak; Ayrı, ayrı değil, yan yana değil iç içe, hep beraber bir arada yaşamayı  hedefleyen “çokluk içinde birlik” anlayışını özümsemiş, her türlü ayrımcılıktan uzak, yeni bir “Biz”  tahayyülüdür.
“Biz” olmak; Etnik kökeni ve inanç mensubiyeti ne olursa olsun, ortak hedef ve ideallere kilitlenmek, insanca ve eşit bireyler olarak yaşamaktır.
“Biz” olmak; Bizi bir arada tutan en temel özelliklerimizin benzer yanlarımız kadar, farklılıklarımız da olduğunu unutmadan bir birimize inanmak ve kucaklaşmaktır.
“Biz” olmak; Ahlak ve Adaletin hakim olduğu bir Türkiye ülküsüne sahip olmaktır.
“Biz” olmak; Tek dişi kalmış canavar görünümlü sömürü medeniyetinin karşısında, yeniden Nizam-ı Alem deyip, “Huzur ve Barış medeniyeti” ni istemektir. "Biz" olmak; Komşusu aç iken, kendisi tok uyuyamamaktır.
“Biz” olmak; Eğitim, fikir, sanat, kültür, medya ve şehirlerimizi bizim medeniyet dinamiklerimiz doğrultusunda ihya ve inşa etmektir.
“Biz” olmak; Tarihi, kültürel ve doğal mirasa sahip çıkıp, "çevre" bilincine ulaşmaktır.
“Biz” olmak; Nerelisin?  sorusuna Türkiyeliyim, kimsin? sorusuna Türk’üm demektir.
“Biz” olmak; "Tam bağımsız Türkiye" ülküsüne sahip olmaktır.
“Biz” olmak; Zamanın Cumhuriyetin kazanımları kadar, ülkenin varlığını da korumak zamanı olduğu gerçeğini de düşünerek hareket etmektir.
“Biz” olmak;
Erdemli bir devlet
Hukukun üstünlüğü
Denetim ve Şeffaflık
Evrensel değerlere sahip çıkmak
Özgürlük ve Eşitlik
Demokratik bir siyaset
Verimli ( üreten ) ekonomi
Adil bir paylaşım
Hür bir basın
Akılcı bir uluslararası ilişkiler
Barışcı bir sosyal atmosfer
'Biz'i ifade eden yeni bir Anayasa istemektir."