Bitkin "Parlamenter Sistem Türkiye'de istikrarsızlık getirmiştir"

Karabük Üniversitesinde yüksek lisans yapan hemşehrimiz Şükrü Bitkin, Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen Yüzyılın Sorunları ve Sosyoloji Sempozyumu'na katılarak Türkiye'de uygulanan Hükümet Sistemleri ve Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında değerlendirmeler de bulundu.

  • 1255
Bitkin &quotParlamenter Sistem Türkiye'de istikrarsızlık getirmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1961 Anayasasının parlamenter sistemi benimsemesi ile Türkiye'de sistem krizinin ortaya çıktığını vurgulayan Bitkin, parlamenter sisteminin istikrarsızlık getirdiğini belirtti.

Bitkin; "Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni bir yola girmiştir. 16 Nisan hükümet sistemi ile ilgili adımların belkide en önemlisidir. Milletimiz bu tarihte anayasa değişikliğine evet diyerek kendi kaderini oylamıştır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı sisteminin tamamen Türkiye'ye özgü bir sistem olduğunu belirten Bitkin; "Bundan sonraki süreçte çıkarılacak uyum yasaları ile sistem ülkemize daha da uygun hale getirilecektir. Cumhurbaşkanlığı sistemi parlamenter sistemin ortaya çıkardığı bir takım sorunları bertaraf edecektir" dedi.

Sosyoloji bölümü öğrencilerine seslenen Bitkin; "Sosyolog toplum bilimcisidir ve toplumdaki dinamikleri iyi bir şekilde analiz eder sizlerde bir sosyolog adayı olarak toplumu iyi analiz etmeniz gerekir. Eminim ki 1876 Kanuni Esasiden günümüze kadar toplumumuzu analiz ettiğiniz zaman Türkiye'de sistem değişikliği gerekliliğinin önemini çok net görürsünüz" dedi.

Bartın Üniversitesi'nde sunum yapmanın kendisi için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Bitkin, Bartın Üniveristesi Akademik ve idari personeline teşekkür etti.