Bıyıklı "Kastamonu halkı, Atatürk'ün takdir ve övgüsünü almıştır"

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi ve Şapka ve Kıyafet Devriminin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

  • 565
Bıyıklı &quotKastamonu halkı, Atatürk'ün takdir ve övgüsünü almıştır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi ve Şapka ve Kıyafet Devriminin 92. yıl dönümünü kutluyoruz. Yeni devletin ilkelerinin belirlenmesinde ve Cumhuriyetin temel değerlerinin ortaya konulmasında Şapka ve Kıyafet Devrimi’nin çok özel ve anlamlı bir yeri vardır. Kastamonu böyle bir devrimin gerçekleştirildiği ildir. Bu bakımdan gururluyuz.

Atatürk, çağdaşlaşmayı sağlamanın ve Batı’da yüzyıllar önce tamamlanmış aydınlanma hareketinin ülkemizde hızla gerçekleştirmenin yolunun kararlı ve gerçekçi bir düşünceden sapmadan yapılacak devrimlerle olabileceğini biliyordu. Devrimlerdeki önceliği de insanlarımızın dış yüzünü değiştirmek üzere giysilere vermiştir. Çünkü insanların dışını değiştirmeden, düşüncelerini, duygularını ve iç dünyasını değiştirmek mümkün değildir. Bu amaçla Şapka ve Kıyafet Devrimini Kastamonu’da gerçekleştirmiş ve bu devrimin ne kadar önemli olduğunu 9 günlük gezisinde halka anlatmaya çalışmıştır. Atatürk, Kastamonu’da sadece şapka ve giysilerle ilgili konuşmalar yapmamış, özellikle İnebolu konuşmasında hurafelerin, gericiliğin, din sömürücülerinin ülkemize ve dinimize verdiği zararlarına değyainmiş; bunlardan kurtulma yollarını göstermiştir. Çağdaşlaşmayı ve uygarlığı hedef almış genç Türkiye Cumhuriyetinin yönünü ve çizgisini göstermiştir.

Kastamonu halkı da, şapkada, giysilerde ve yaşamın her alanında yapılacak olan devrimlere karşı gösterdiği sıcaklık, yakınlık ve ilgi ile Atatürk’ün takdirlerini ve övgülerini almıştır. Tüm Kastamonuluların Şapka ve Kıyafet Bayramını kutlar, saygılar sunarız."