Çelik: "Kastamonu'ya ciddi yatırımlar yapıldı"

AK Parti Milletvekili Çelik: 'Hep birlikte daha da gelişmek için uğraşacağız'

  • 1502
Çelik: &quotKastamonu'ya ciddi yatırımlar yapıldı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu’ya son yıllarda ciddi yatırımların yapıldığını ifade ederek Kastamonu’yu bir bütün olarak değerlendirerek daha fazla yatırım yapılması için hep birlikte gayret göstereceklerini kaydetti.

13. Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Milletvekili Metin Çelik Kastamonu’ya yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İçinde bulunulan sıkıntılı durumun milletçe atlatıldığı dönemde yapılan Kent Konseyi Toplantısı’nın kendisini umutlandırdığını kaydeden Metin Çelik: “Kastamonu’da vatandaşlarımızın yüzde 41’i kırsalda yaşıyor. Yani Türkiye ortalamasının iki katı oranında insanlarımız kırsalda yaşıyor. Kırsalda yaşayan insanlarımızın ihtiyaçları var. Son yılda ciddi yatırımlar yapıldı. Bu sene ikinci kat asfalt hedefimiz için canla başla çalışıyoruz. Yıllarca Ilgaz Tüneli dedik ve yılsonuna doğru açılmasını bekliyoruz. Havaalanı meselesini hallettik. Devlet hastanesi bizim için büyük bir problemdi ve yeni hastanemiz bitme aşamasına geldi. Sağlıkta sıkıntı yaşadık. Elimizden geldiğince bunu asgari düzeyde tuttuk. Önümüzde çözüm bekleyen tıp fakültemiz var. Bununla da ilgilenmeye devam ediyoruz. Geçen yıl devir işlemi gerçekleşti ancak şuan ki bize iletilen sıkıntı hastane inşaatları ile ilgili olan 2 tane davadır. Para konusu ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Kırık Barajı’nda süreç devam ediyor. Kastamonu için bütün projeler devam ediyor. Projeler hayata geçtikçe Kastamonu bir başka Kastamonu haline gelecek. Kastamonu hayvancılık bağlamında Türkiye’de önde gelen illerden bir tanesidir. BAKAP ya da KUZKA olarak imkanlardan faydalanma gibi çalışmalar var. Ormanda yaşanan eleman sıkıntısı da önümüzde ki günlerde çözülecek. Organize Sanayi Bölgesi’nde ise gelişmeler oldu. Kastamonu’yu bir bütün olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Kazım BOLAT