CHP'li Bıyıklı'dan Milletvekili Külünk'e cevap!

CHP Kastamonu İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı basın açıklamasında bulundu.

  • 1079
CHP'li Bıyıklı'dan Milletvekili Külünk'e cevap!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bıyıklı; "22 Şubat tarihli yerel gazetelerimizde AKP İstanbul Milletvekili Sayın Metin Külünk’ün Kastamonu’daki konferansında söylediklerini okuduk. Kendi iktidarları döneminde yapılan işleri anlatırken geçmişte ülkemizi yönetenlerin vizyonsuzluğundan, büyük düşünemediklerinden bahsediyor. Bu ülkede Cumhuriyete, cumhuriyetin ilke ve devrimlerine, değerlerine, kuruluş felsefesine başından beri karşı olan bir kesimin varlığı bilinmiyor değildir. Bu kesim, Atatürk’e doğrudan ve açıktan dil uzatamasa da O’nun en yakınındaki kişi olan İsmet İnönü’yü ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarını her zaman asılsız ve acımasız sözlerle ve iftiralarla yıpratmaya çalışmıştır. Cumhuriyetin kuruluşu ile başlatılan çağdaşlaşma ve kalkınma seferberliği hep küçük gösterilmek ve yok sayılmak istenmiştir. Sayın Külünk’ün sözlerini de bu gayretlerin bir parçası olarak görüyoruz.

O yıllara art niyetsiz bakanlar bilirler ki onlarca yıl süren savaşların sonuncusu olan Kurtuluş Savaşı ile Anavatanımız kurtarılmıştır ama ülkeyi yeniden inşa edecek ve çağdaş ülkeler arasına katılmamızı sağlayacak ne insan kaynağı, ne teknoloji, ne teknik elman ne de sermayemiz bulunmaktadır. Bütün bu olumsuzluklara karşın milletçe ilan edilen kalkınma seferberliği ile tarımda, sanayide, bilimde, eğitimde, ekonomide, ulaşımda, şehirleşmede, haberleşmede ve hayatın her alanında kısa sürede mucizeler yaratılmış bu arada dünyadaki ekonomik bunalımlar hasarsız atlatılmış ve Osmanlıdan kalan borçlar da ödenmiştir. Sayın Külünk’ün bahsettiği 80 yıllık dönemin 1950’ye kadar olan bölümünde neler yapıldığını merak edenler internette yapacakları küçük bir araştırmanın sonunda kolaylıkla öğrenebilirler. Ben böyle bir araştırma yaptım ve o dönemde neler yapıldığını gurur ve heyecanla gördüm.

Ülkemizi Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar hatta Osmanlı döneminden beri yönetenlerin mutlaka hizmetleri olmuştur. Hizmet edenlerden, bir çivi bile çakanlardan Allah razı olsun diyoruz. Ancak yapılanları yok saymaya ve görmezden gelmeye çalışmak nankörlüktür. Bilindiği üzere milletçe bir referanduma gidiyoruz. Bu referandumda bütün yetkilerin ve gücün bir kişide toplanmasını ve tüm kararların o kişi tarafından verilmesini öneren; fren ve denge mekanizmaları olmayan bir sistem kabul veya reddedilecek. Görülen o ki bu değişikliği savunanlar milletimizin olumsuz tavrı karşısında sağa sola saldırılarının, desteksiz atışlarının dozunu artıracaklar. Yıllardır söylenen “2023’te dünyada ilk 10’a gireceğiz, milli gelirimiz 5 yıl sonra 10 bin dolar, 20 yıl sonra 30 bin dolar olacak” ve benzeri palavralarını sıkmaya devam edecekler. Ben Sayın Külünk’ün Kastamonu’ya geldiğinde esnafımızı bir gezmesini ve siftah edip edemediklerini sormasını, kahvelerdeki işsizlerin hatırını sormasını beklerdim.

Ülkeyi 15 yıldır ciddi bir destekle yönetenlerin neler yapıp neler yapamadıkları ortadadır. Algı operasyonları ve desteksiz vaatler kimseye yarar sağlamayacaktır.