CHP'li Bıyıklı'dan sitem dolu 23 Nisan eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı 'Milli bayramlar hafızalardan silinmeye çalışılıyor' dedi.

  • 2065
CHP'li Bıyıklı'dan sitem dolu 23 Nisan eleştirisi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kastamonu Şubesi, 23 Nisan dolayısıyla Atatürk ve Şerife Bacı Anıtı’na çelenk sundu. Başkan Bıyıklı tören sonrasında yaptığı açıklamada milli bayramların millet hafızasından silmeye çalışmaktır. Milli bayramların unutulmasının sağlanmaya çalışıldığını ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kastamonu Şubesi, 23 Nisan dolayısıyla Atatürk ve Şerife Bacı Heykeli’ne çelenk sundu. Çelenk sunma törenine, vatandaşlar da katıldı.

CHP İl Başkanı Muzaffer Bıyıklı, çelenk sunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından duygu ve düşüncelerini paylaştı. 16 Nisan’da yapılan referanduma atıfta bulunan Bıyıklı; “Bugün 23 Nisan, millet iradesinin saraydan alınıp meclise verildiği günün 97’nci yıldönümü. Böylesine önemli bir günden bir hafta önce millet iradesini tekrar saraya vermeye yönelik bir halk oylaması yaşadık. Oyların yarısından daha fazlası hayır çıkmasına rağmen, mühürsüz oy pusulaları ve zarflarla millet iradesi gasp edilmiştir. Hayır çıkan sonuç haksızlıkla, hileyle evete çevrilmiştir. Partimiz, hayıra sahip çıkan herkesle bu işin takipçisi olacaktır” dedi.

Milli bayramların unutturulmaya çalışıldığını ileri süren Bıyıklı; “Biz 23 Nisan’larda, haftalar değil aylar öncesinden, çocuklarımızla birlikte bu bayramı coşku ve heyecanla kutlamak için hazırlıklar yapardık. Dikkat ederseniz, en küçük bir hazırlık, en küçük bir hazırlık sesi duymadık bile. Aslında, yapılmak istenen milli bayramların millet hafızasından silmeye çalışmaktır. Milli bayramların unutulmasını sağlamaya çalışmaktır. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu konuda duyarlı insanlar olarak bu gayreti boşa çıkarmanın çalışması içinde olacağız. Mutlaka bu gayreti boşa çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

Kazım BOLAT