CHP'li Gürsoy'dan Milletvekili Demir'e yanıt!

CHP Cide İlçe Başkanı Tanıl Gürsoy, Milletvekili Murat Demir'e yanıt verdi.

  • 1051
CHP'li Gürsoy'dan Milletvekili Demir'e yanıt!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cide CHP İlçe Başkanlığından açıklamada; 24.01.2017 tarihinde basında Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide karayolu yapım çalışmalarını bugünkü durumu hakkında paylaştığımız yazımıza aynı gün AKP Kastamonu Milletvekili Sayın Murat Demir tarafından Cide ilçe başkanımız Sayın Tanıl Gürsoy'a sert yanıt başlıklı cevap yazısı yayınlanmış olup buna karşı ilçe başkanlığımızca bazı konularda açıklık getirilmesi gereği doğmuştur.

24.01.2017 tarihinde kamuoyuyla paylaştığımız ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün 16.01.2017 tarihli 14360 sayılı yazıları esas alan paylaşımımızda; Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun (147.5 km) Bartın-Kurucaşile arasındaki 30.2 km'lik bölümünün tamamlandığının kalan bölümden 7 km'sinin 27.06.2016 tarihinde ihaleye çıkarılarak yol yapımına başlandığı ve sözleşmeye göre bitiş tarihinin 23.11.2018 olduğu belirtilmiştir. Bartın-Kurucaşile arasında Karaman köyü ayrımında Kurucaşile'ye kadar olan bölümünün ise yapım ihalesinin henüz yapılmadığını, uygulama projesinin hazırlanmakta olduğu ve bununda 2017 yılı içerisinde tamamlanmasını hedeflediğini belirtilmektedir.

Asıl konumuz olan Kurucaşile-Cide arasındaki yol ile ilgili olarak ise henüz yapım ihalesinin yapılmadığı uygulama projesi hazırlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından program dahilinde yapılacağı belirtilmektedir.

Sayın Demir'in yazısında ''Bu haberlerin CHP zihniyetini yansıttığını yalan ve uydurma bir belge olduğunu hatta belgede ilgili bakanlık antetinin dahi olmadığını amacın sadece karalamak ve çamur atmak zihniyeti olduğunu belirterek yazısının ekinde AKP 25. istişare ve değerlendirme toplantısında Kurucaşile-Cide yolu ile ilgili kendisine verilen cevap yazısını paylaşmıştır. Bu yazıda ''Zonguldak-Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolu yatırım programındadır. Kurucaşile-Cide arasının uygulama proje çalışmaları devam etmektedir. Proje çalışmalarının tamamlamasını müteakip yolun yapım ihalesi planlanmaktadır''denilmektedir.

Bizim paylaştığımız yazıda da yapım ihalesinin henüz yapılmadığı uygulama projesi çalışmalarının devam ettiği yazılıdır. Aynı şekilde sayın milletvekilimiz Murat Demir'in paylaştığı yukarıda belirtilen yazıda da uygulama proje çalışmalarının devam ettiği buna müteakip yapım ihalesinin belirtilmektedir.

Bu durumda ya Sayın Milletvekili bizim paylaştığımız yazıyı okuma zahmetinde bulunmamış ya da bizim paylaştığımız yazıyla aynı anlama gelen kendi paylaştığı yazının doğruluğunu kabullenmemektedir. Gerekirse Sayın Milletvekili, Karayolları Genel Müdürlüğünden bizim paylaştığımız yazının yalan ve uydurma bir belge olup olmadığını araştırma imkanına sahiptir.

Bizler Cide CHP İlçe Teşkilatı olarak ilçemizin sorunlarını çözmek için elimizden gelen her türlü çalışma ve çabaların içerisindeyiz. Özellikle ilçemizin bize göre en önemli sorunları olan ulaşım-sağlık-işsizlik gibi konuların çözümüne katkı sağlamak amacıyla siyasi parti ayrımı gözetmeksizin her türlü siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapmaya hazırız.

Sayın Milletvekilinin yazısında Cideli bir milletvekili varken Bartın'dan medet umduğumuzu, çünkü milletvekiline bir şey sormaya yüzümüz olmadığını beyan etmektedir. Halbuki paylaştığı yazıda da belirttiği şekilde yolun adı, "Zonguldak-Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yoludur" ve yolun biran önce yapılması Bartın halkının da beklentisidir. Keza Cide'ye ulaşım büyük ölçüde Bartın-Kurucaşile üzerinden yapılmaktadır. Bu itibarla Bartın Milletvekilinin de konu ile ilgilenmesi gayet doğaldır. Ayrıca, paylaştığımız yazı sadece Cide ile ilgili değil Bartın-Kurucaşile yolunun durumu ile ilgilidir.

Yukarıda belirttiğimiz gibi bizler Cide CHP İlçe Teşkilatı olarak; ilçemizin sorunlarının biran önce çözümüne katkı sağlamak amacıyla sadece Kastamonu Milletvekilleriyle değil siyasi parti ayrımı gözetmeden tüm bölge Milletvekilleri kamu kurum ve kuruluşları ile iletişimde bulunmayı ve kuruluşlar ile sorunlarımızın çözümünde katkı sağlamaları talebinde bulunmayı bir görev ve sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Bu sorunları dile getirmenin karalamak ve çamur atmak olarak görülmesini reddediyoruz.

İlçemiz ve halkımız için kimler faydalı ve yararlı hizmetler yapmışsa hiçbir ayrım gözetmeksizin hepsine teşekkür etmeyi bir vefa borcu biliriz.

Sonuçta yapılan hizmet ve çalışmaları değerlendirecek saygıdeğer halkımızdır." denildi.

Mehmet SALMAN